"9 yaşındaki kız çocuğu çarşafa girmeli" diyen İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak, kendisine ait web sayfasında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan özel harekat polislerini, Bedir Savaşı'ndaki askerlere benzeterek, onların "peygamber için mücadele ettiklerini" savundu. Gerici Şenocak, özel harekat polislerini "Peygamberin akıncıları" olarak nitelendirdi.

Sol'da yer alan habere göre; Şenocak'ın "Cuma hutbesi" adı altında yayımlanan konuşmasında, şu ifadelere yer verildi: "Dün bir cenaze vardı Kavak'ta. Özel harekattan bir kardeşimiz şehit olmuştu. Onun cenazesini kılmaya yine özel harekattan kardeşlerimiz geldiler. Yüzlerindeki sakalları Allah resulüne aidiyeti göteriyor. 'Biz senin için mücadele ediyoruz. Onun için Nusaybin'deyiz, onun için Hakkari'deyiz ya Resullullah' diyorlardı. Yüzlerindeki sakal-ı şerif, 'Biz sana aitiz, biz ne mutlu müslümanız' diyordu. Bir tanesinin kolunda bir ayeti kerime vardı. Bu ayeti kerime Bedir'i anlatıyor" dedi.

Şenocak hutbesinin devamında şunları söyledi: "O sakallı, özel harekattan gelen, üzerinde üniforma olan kardeşim diyor ki, 'Biz Türk ırkı için değil, Kürt ırkı için değil, peygamber Bedir'de neyin mücadelesini verdiyse, işte biz onun için burdayız, allahü ekber demek için burdayız, ezanı ve Kuran'ı korumak için burdayız.'"

Kaynak: Birgun.net