CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, hukuksuzca atanan Kayyum kontrolündeki Bugün gazetesinde kendisi hakkında çıkan "'Hristiyan mısınız' sorusuna cevap veremedi. CHP Sözcüsü Böke vaftiz edilmiş" şeklindeki habere tepki gösterdi. Bunun büyük bir nefret suçu olduğunu belirten Böke, "Benim ailem, kökenim ortada. Bununla ilgili ne bir şey gizledim, ne de korktum." dedi. Böke, "Suç duyurusunda bulunacak mısınız?" şeklindeki soruya ise, "Ben bu açıklamanın, bu haberi yapanlar için yeterince bir utanç kaynağı olduğuna inanıyorum." cevabını verdi.

Böke, partisinin MYK toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısında kendisi ve ailesine yönelik yayınlara ilişkin cevap verdi.

İşte Böke'nin yaptığı o açıklama:

Bu ülkede ayrımcılığa uğrayan insanlar adına, ilk ve son kez açıklama yapıyorum. Bu yapılan büyük bir ayrımcılık suçudur. Benim ailem, kökenim ortada. Bununla ilgili ne bir şey gizledim, ne de korktum. Aslında benim bundan utanacağımı düşünerek bu nefret suçunu işleyenler utansın. Benim ailem yüzyıllardır bu topraklarda yaşayan, ülkeye hizmet etmiş insanlar. Ve ben bundan gurur duyuyorum. Ailemin bir tarafı Müslüman, diğeri Hristiyan. Bu da Anadolu'nun bir zenginliğidir. Herkes kadar bu ülkenin çocuğuyum. Bu nefret suçunu işleyenlere inat da böyle yaşamaya devam edeceğim. Bu ülkede hiç kimsenin ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye inşasında, ben yalnız değilim, milyonlarla bu mücadeleye devam edeceğim. Bu ülkeyi, bu karanlık zihniyete asla teslim etmeyeceğiz. Ben bu açıklamanın, bu haberi yapanlar için yeterince bir utanç kaynağı olduğuna inanıyorum.

Kaynak: Birgun.net