ZEYNEP YÜNCÜLER
[email protected]
@yunculerzeynep

BirGün’e dün “Bomba hazırlayanlara hastane tutuyorlar, bu 2 yıl böyleydi, şimdi bina kiralık, orada nöbet tuttum” diyen polis memurunun ses getiren açıklamaları devam ediyor. IŞİD üyesi İsmail Güneş’in Antep’te emniyete yönelik düzenlediği iki polisin yaşamını yitirdiği 18’i polis 23 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısının olduğu gün görevli olan emniyet görevlisinin BirGün’e yaptığı açıklamaların devamı da ‘Antep’teki cihatçı’ yapılanmanın varlığını gözler önüne seriyor.

Polis memurunun başta IŞİD’ciler olmak üzere cihatçıların resmi makamlarca nasıl kollandığını gösten iddiaları ise şöyle: “Bir gece sabaha karşı dört buçuk gibi asayişteydim, yolda çevirme, kimlik kontrolü yapıyorum. 4 genci durdurdum, kimliklerini istedim. Konuşmaya başladık, çok rahat hal içindeydiler. Kimliklerinin sahte oldukları belliydi. Ben birkaç soru sordum, ‘Selefiyiz, savaşmaya gidecez, namaza az kaldı, bizi tutma’ dediler. Bu arada, hala çok rahatlar… Karşılarında polis var ve böyle konuşuyorlar, güveniyorlar kendilerine, Antep malum artık… Ben görevim gereği Terörle Mücadele Büro Amir’ine ulaştım. Amir ‘Bırakın gitsinler gençleri’ dedi. Bu da tıpkı o size söylediğim var ya, IŞİD’in aylarca tedavi gördüğü, nöbet tuttuğum bina, hastane olarak kullandıkları…. Bu cihatçıları da her kimlik kontrolünde serbest bırakmamız iki yıl sürdü, emir öyle geldi.”

*****

Emniyet 'IŞİD hastanesi'ne işlem başlattı mı?

Dün yayınladığımız söz konusu Antep’teki ‘IŞİD’in hastanesi’ haberin ardından, yanıtlanmasını istediğimiz bir takım sorular:

İki yıl boyunca cihatçıları barındıran bina için herhangi bir işlem başlatıldı mı?

Neden şimdi bina kiralık?

Binada barınan cihatçılar nerede?

Emniyet Müdürü’nün evinin arka sokağı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Fonu’na 50 metre, valilik ve komutanlığa ise 200 metre uzaklıktaki binada cihatçıları kim barındırdı?

Bina MİT tarafından mı kollandı?


Kaynak: Birgun.net