Protest müziğin önemli isimlerinden Selda Bağcan bugün CNNTürk’te Hakan Çelik’in konuğu oldu. Atatürk en büyük aşkımız diyen Bağcan, hayatına dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Bir dönem yaptığı müzik yüzünden hapse giren Bağcan, hapishanede hiç işkence görmediği ancak işkence gören birçok kişinin sesini duyduğunu söyledi. Dünyada ve Türkiye’de protest müzik yapanların azaldığını söyleyen Bağcan, bunu insanların apolitikleşmesine bağladı.

Çelik’in protest müziğin geldiği noktayı nasıl görüyorsunuz sorusu üzerine Bağcan, Türkiye’de protest müziğin kalmadığını bunun nedeninin ise bu müziği yapanların faturaları pahalıya ödediğini söyledi:

Ben 3 kere hapse girerek fatura ödedim. Bir de 12 Eylül’ün getirdiği o apolitik olma siyaseti yayıldı” Siyasi eleştiri yapan Bağcan’a, modaretör Çelik; “Aman siyasete buluşmayalım” diyerek set çekti.

“HAPSE GİRDİĞİM İÇİN SON DERECE MEMNUNUM”

Geçmişe dair pişmanlığınız var mı sorusuna Bağcan, “aksine hapse girdiğim için son derece memnunum” diye cevap verdi:

“Orayı da gördüm; madalyonun arka yüzü orası… İlk gittiğimde bütün koğuşlar ayağa kalktı, marşlar söylediler. Sonra subaylar bizi marş söylerken bastılar. Bir subay bana ‘hiç sizin Çanakkale’de şehidiniz yok mu?’ dedi. Benim de 6 tane şehidim var; dedem ve 5 kardeşi… Ama bunu orada söyleyemedim; öyle bir racon var orada…”

CEZAEVİNDE İŞKENCE GÖRMEDİM

Cezaevinde işkence görmediğini söyleyen Bağcan, “oraya girmem iyi oldu, en azından yapılanları gördüm. Bana yapılmadı. Çünkü bu şarkı senin mi diye sorduklarında benim olduğunu kabul ettim. Benim değil desem belki de işkence görecektim” dedi.

GÜNAHSIZ İNSANLARA ÇEKTİRDİLER

İlk Koçero yüzünden hapse giren Bağcan, ilk gün sonra bırakılacağını düşündüğünü ifade ediyor: “Koçero şiir kitabı dışarıda yayınlanıyor. Yani savcı gitse kitabı raflardan alacak. Ama sormadılar bile. Yallah içeri. Kelepçeyi yedik. Kelepçeyi yer yemez ‘aa dedim ellerim ne kadar güzelmiş.’ O dönemde baya çektirdiler. Şimdi de Ergenekon, Balyoz diye günahsız insanlara iftiralarla çektirdiler.

Kaynak: Birgun.net