103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Katliamı'nın üzerinden üç ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen dosyaya dair herhangi bir ilerleme sağlanabilmiş değil. Katliamı gerçekleştirdiği açıklanan ikinci canlı bombanın kim olduğuna dair bilgi ancak aylar sonra kısmen paylaşıldı. CHP Milletvekili Ali Şeker ikinci canlı bomba olduğu belirtilen E.U.'nun kim olduğunu ve neden isminin kısaltılarak gizlendiğini Meclis'e taşıdı.

Şeker, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde E.U.’nun kimliğini, istihbarat örgütleriyle bağlantısını, katliamdan önce Türkiye'de takip edilip edilmediğini ve katliam nedeniyle yürütülen soruşturmanın ne aşamada olduğunu sordu.



CHP'li Şeker'in sorduğu sorular şu şöyle;
1. Ankara Katliamının ikinci faili olduğu belirtilen E.U. kimdir?
2. Suriye uyruklu saldırganın neden sadece isimlerinin baş harfleri verilmiş, hakkında detaylı bilgi verilmemiştir?
3. Herhangi bir istihbarat kurumuna bağlı olarak çalışmış mıdır?
4. Türkiye’ye yasal veya yasal olmayan yollardan giriş/çıkış yapmış mıdır?
5. Türkiye’de olduğu süre içerisinde istihbarat kuruluşları tarafından takip edilmiş midir? Hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma var mıdır?
6. Başbakan Davutoğlu’nun, Türkiye’de canlı bomba olduğu bilinen, takip edilen, ancak kendisini patlatmadığı için dokunulamadığı söylenen canlı bombalardan birisi midir?

Kaynak: Birgun.net