Demokrat Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Ak Parti'nin uyguladığı politikayla ülkeyi uçurumun kenarına getirdiğini belirterek,"Asıl o zaman bu ülke bölünmenin eşiğine geleceğinin uyarısını bir kez daha yapmak istiyorum" dedi.

DBP İl Başkanları toplantısı Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel'in katılımıyla Diyarbakır'da yapıldı. DBP İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıya il başkanlarının yanı sıra MKYK üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasına yapan Tuncel, gündemdeki konuları değerlendirlendirirken, şöyle konuştu:

"AKP diye bir partinin olmadığını ifade etti. Ortada AKP iktidarı yok. Şu an Cumhurbaşkanı AKP'nin iradesine el koymuş durumda. Ortada AKP diye bir parti yok. Tayyip Erdoğan'ın hizmetinde olan bir yapılanmadan bahsedebiliriz, siyasi bir partiden bahsetmek çok mümkün değil. AKP'nin de buna itiraz etmesi gerekiyor ama biat kültürüyle, en son başbakan değişiminin de gördük, Cumhurbaşkanı'nın mesajının ayakta dinlenmesi, verdiği mesajda aslında ortada parti yok tek adam var."

"ASIL O ZAMAN TÜRKİYE BÖLÜNECEK"

'nın hbaerine göre, AKP'nin yürüttüğü politikayı sert sözlerle eleştiren DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, savaş politikasının ülkeyi bölünmenin eşiğine götürdüğünü ileri sürdü. DBP olarak, ülkenin demokratikleşmesinin savunduklarını dile getiren Tuncel, şöyle devam etti:

"DBP olarak, AKP'nin faşizan politikaları karşısında direniş, mücadele durumumuzu koruyoruz. Demokratik bir Türkiye ve özerk Kürdistan için ortaya koyduğumuz siyasetin ne kadar haklı olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Eğer savaş ve çatışmalar derinleşirse, asıl o zaman Türkiye bölünecek. Bizim sunduğumuz çözüm projesi, Türkiye'nin demokratikleşmesi, Kürt sorunun çözümünü dair bir yaklaşımdır. Ama, AKP'nin savaştan ısrar eden, kıyamete kadar sürecek savaş politikası bu ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş ve asıl o zaman bu ülke bölünmenin eşiğine geleceğinin uyarısını bir kez daha yapmak istiyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu savaş politikaları karşısında demokrasi ve özgürlükleri savunmak çok daha hayatidir. Demokrasiye alan kapandıkça, şiddete alan açılır. Dünyanın her yerinde bu böyledir."

Kaynak: Birgun.net