1 Nisan 2016 Cuma günü saat 15.00 de özel gündem ile toplanan Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurulu 31 Mart 2016 tarihinde Fakülte içinde ve bağlantılı sosyal mekanlarında güvenlik kuvvetlerinin müdahalesi sonucu meydana gelen olayları görüşmesinin ardından bugün bir açıklamada bulundu.

BİLİMSEL EĞİTİM VE ÖĞRETİM HAKKI SALDIRI ALTINDA
Akademik Kurul yaptığı açıklamada Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaşanan olayları polisin bilimsel eğitim ve öğretim hakkına ve kurumsal özerkliğe açık bir müdahalesi olarak gördü. Akademisyenler, "Hukuk Fakültesi’nde yaşanan bir olay nedeniyle sınavların yapıldığı Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne giren, durduk yerde gaz bombası atan, öğrenci ve öğretim elemanlarına küfürler savuran, fiziksel olarak itip kakan güvenlik görevlilerinin bu tavrını sonuna kadar kınıyoruz." dedi.

REKTÖRLÜK POLİS SALDIRISINI SORUŞTURMALI
Açıklamada, polisin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin huzurlu bir şekilde yapılmasını engelleyen hukuk dışı ve saldırgan tavırlarının derhal son bulması ve bu müdahalenin gerekli şekilde soruşturulması için Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nün girişimde bulunmasını talep etti.

"HERKESİ MÜLKİYE İLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ!"
Kampüse yönelik saldırılara karşı dayanışma çağrısı yapan akademisyenler, "Siyasal Bilgiler Fakültesinin tarihinden gelen eleştirel bilim anlayışının yanında olan herkesi Mülkiye ile dayanışmaya çağırıyoruz!" dedi.

Kaynak: Birgun.net