BİRGÜN / ANKARA

KESK’in “Savaşa Karşı Barışı Savunacağız, 29 Aralık’ta hizmet üretmiyoruz” çağrısıyla 2015’te gerçekleştirilen bir günlük iş bırakma eylemine katıldıkları için, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nde görevli BES İl Temsilciği Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Torun ile sendika üyesi Cafer Özçalkap hakkında, Adıyaman Valiliği idari soruşturma başlattı. Soruşturmanın sonucunu beklemeyen Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu, iki kamu emekçisi hakkında memuriyetten men cezası verdi. Men kararına itiraz eden ve adli soruşturmanın sürdüğünü anımsatan sendika üyeleri disiplin kurulundan “Savcının iddianamesine inanmayacağız da neye inanacağız?” karşılığını aldı.

Parti memuru hayali

Adıyaman’da yaşananların AKP iktidarının kamu emekçiliğine ilişkin zihniyetini anlamak için önemli bir emsal olduğunu vurgulayan BES Merkez Yönetim Kurulu, “Kamu emekçileri topyekûn bir saldırı ile karşı karşıyadır. Kamu emekçileri AKP/Saray rejimine biat etmeye zorlanmaktadırlar. AKP/Saray rejimi doğrudan Hitler dönemi Almanya’sında olduğu gibi doğrudan partiye bağlı bir memur zümresi yaratmak istemektedir” değerlendirmesini yapıyor.

İşe iade talebi

BES üyeleri hakkında verilen kararlardan dönülmesi talebinde bulunan sendika yönetimi şu çağrıyı yaptı: “Adıyaman Valiliğini, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nü ve Siyasi İktidarı bir kez daha uyarıyor, sendikal faaliyetlerimizi yargılamaktan vazgeçmeye davet ediyoruz. Mücadele tarihimizde hiçbir siyasi partiye biat etmediğimiz gibi AKP/Saray rejimine de biat etmeyeceğimizi buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyor üyelerimiz Mahmut Torun ve Cafer Özçalkap’ın işe iade edilmesini talep ediyoruz.”

BES yönetimi ayrıca 8 Mart’ta Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında basın açıklaması yapan, Adıyaman İl Temsilciliği Yönetim Kurulunun bir başka üyesi Tülay Ersönmez hakkında da idari ve adli soruşturma başlatıldığını, Ersönmez’in Kastamonu’ya sürüldüğünü hatırlattı.

Kaynak: Birgun.net