Birleşik Devrimci Parti’ye 1 Mart’ta yapılan operasyonun ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma tamamlandı. Parti yöneticisi ve üyesi 10 kişiye dava açıldı. Partinin İstanbul İl Başkanı Selim Polat ile Halil Sönmez, Vedat Türk, Yasin Aydın ve Ahmet Sebat tutuklu. İddianamede, Polat ve Sönmez, ‘Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs’le suçlandı. Diğer sanıkların ise ‘örgüt üyeliği’, ‘örgüt propagandası’, ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘izinsiz gösteriye katılma’ suçlarından cezalandırılmaları istendi. Birleşik Devrimci Parti üyeleri hakkında hazırlanan iddianamede savcının, "PKK-KCK terör örgütünün legal yapılanması olduğu bilinen HDP" ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Hilal Köse'nin haberine göre, 106 sayfalık iddianamede, IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren ve cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler’i sahiplenmek, kahraman ve kurtarıcı gibi görmek, Güler’in Türkiye sınırında bekletilmesini protesto etmek ve cenaze törenine katılmak en çok vurgulanan ‘suç delili’ olarak gösterildi. Savcı, iddialarına dayanak olarak ETHA’nın Güler’in cenazesiyle ilgili haberini iddianameye aktarırken Aziz Güler’in babası Mehmet Güler’in ve HDP’li Ertuğrul Kürkçü’nün cenazede yaptığı konuşma, Orhan Alkaya’nın şiir okuması, Ferhat Tunç’un ağıt yakması da iddianameye girmiş.

CENAZEYİ DEFNETMEK 'SUÇ'

Rojava’da ölen Aziz Güler, Bedrettin Akdeniz, Mahir Arpaçay’ın cenazelerinin kaldırılması üzerine kurulu iddianamede savcı, 21 Eylül 2015’te yaşamını yitiren, cenazesi 59 gün sınırda bekletilen Aziz Güler’e yoğunlaşmış. Güler, terör örgütü mensubu olarak nitelendirilirken “Aziz Güler ölümsüzdür”, “Kavgamızın rehberi Aziz Güler ölmedi” yazılı pankartlar, Aziz Güler fotoğrafları da ‘suç delili’ sayıldı. Ayrıca Güler’in Kobane’ye gitmeden önce, SDP içerisinde yer alması bile iddianamede illegal örgüt faaliyeti olarak değerlendiriliyor. Savcı, iddianamede HDP’yi ise şöyle tanımlıyor:

“Ülkemizde PKK-KCK terör örgütünün legal yapılanması olduğu bilinen HDP başta olmak üzere, sol fraksiyonlu terör örgütlerince, ajitasyonlar yapılarak, tabandaki şahısları sokaklara indirmeye çalışarak, PYDYPG- YPJ/STAR terör örgütlerine destek vermeyi amaçlamaktadırlar.”

Kaynak: Birgun.net