TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonu'nun savaş bölgelerinde görev yapan kadınların durumuyla ilgili hazırladıkları rapor yarın (9 Mart Çarşamba) TGC lokalinde açıklanacak.

TGS'li kadınların rapora dair yaptığı çağrıda şu ifadeler yer alıyor:

"Çatışmalar, sokağa çıkma yasakları, şiddet, ölüm... Kadın gazeteciler bu savaş koşullarında nasıl görev yapıyor? Neler yaşıyor, ne hissediyorlar? Talepleri neler?

TGS Kadın ve LGBTİ Komisyonyu olarak bu soruların peşine düştük ve 'Namlunun ucunda gazeteciler/ Savaş Bölgelerinde görev yapan kadın gazeteciler anlatıyor' başlıklı bir rapor hazırladık.

Raporumuz Şırnak, Mardin, Muş, Diyarbakır, Hakkari ve Van'da yaşanan çatışmaları, abluka ve sokağa çıkma yasaklarını başından beri takip eden 10 kadın gazeteciyle, telefonla ya da yazılı olarak birebir yapılan görüşmelere dayanıyor. Raporda haber takip ederken, 'heyecanlı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan, 29 Mart'ta ilk kez hakim karşına çıkacak olan tutuklu meslektaşımız Beritan Canözer ile avukatları aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz görüşme de yer alıyor.

8 Mart'ın hemen ertesinde kamuoyuyla paylaşacağımız raporumuzu, savaş koşullarında canı pahasına görev yapan, kadın meslektaşlarımıza ve tutuklu kadın gazetecilere ithaf ediyoruz.

Raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağımız basın açıklamasına hepimizi bekliyoruz.

Yaşasın kadın dayanışması!

Yer: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti
Tarih: 9 Mart Çarşamba
Saat:12.00"

Kaynak: Birgun.net