Cizre Sur Mahallesi'nde içinde 20 kişiye ait yanmış ceset, 25 kişinin de bodrumda sağ olarak beklediği yeni bir bodrum katı bulunduğu belirtildi. ANF'nin haberine göre bodrumda mahsur kalanların HDP'li milletvekillerine ulaşıp durumu bildirdiği ifade edildi. HDP'li Faysal Sarıyıldız ise dünden itibaren hastaneye 39 cenazenin taşındığını açıkladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki vahşet bodrumu ile yakınlarındaki bir binada kalanların akıbetleri henüz bilinmiyorken, ilçeden yeni bir bodrum ve katliam haberi daha geldi. Cizre’de dün üçüncü bir binanın bordum katında, 20 kişinin yakılmış cenazesinin ve 20 kadar da sağ insanın bulunduğu bildirildi.

Yeni bodrum, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milas eski İlçe Eşbaşkanı Derya Koç’un, Nusaybin’de, kendisinden haber almak için başlatılan nöbet eyleminde bekleyen babası Kemal Koç’u aramasıyla ortaya çıktı.

20 kişinin isimleri
Söz konusu binada bulunan 20 kişinin ise Derya Koç, Lokman Bilgiç, Murat Kekin, Sinan Kaya, İbrahim İvrendi, Fırat Malgaz, Orhan Tunç, Meryem Akyol, Mürsel Dalmış, Star Öztürk, Murat Tunç, Abdülselam Turgut, Fatma Demir, Emel Ayhan, Mesut Özer, Abdullah Özgür, Agit Aydın, Barış Gasir, Sahip Edip, soyadı öğrenilemeyen Ferhat adlı kişiler oldukları kaydedildi.

27 cenaze alındı
Öte yandan TRT’nin haberinden sonra tartışma konusu olan Cizre’deki ikinci binanın bulunduğu bölgeden dün 27 cenaze alındı. Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 27 cenazeden 8'i Şanlıurfa'ya, 7'si Mardin'e, 12'si ise Şırnak'a gönderildi. Cenazelerin otopsileri de bu hastanelerde yapılmaya başlandı. Yaralılar arasında bulunan Mehmet Yavuzel, Ali Fırat Kalkan, Rohat Aktaş, İzzet Gündüz, Dersim Aksay, İslam Balıkesir, Sakine Şiray, Hasan Tağ, İbrahim Temel, Yakup Yalçın ve Berjin Demirkaya'nın aileleri de bu illere dağılarak, cenazelerin kimlik tespitine gitti.

SARIYILDIZ: BİR BODRUM DAHA VAR

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise, Cizre’de yaralıların sığındığı üçüncü bir bina daha tespit edildiğini söyledi. Sarıyıldız, şöyle konuştu:

“Dün 27 cenazenin çıkarıldığı yerde bugün de 12 cenaze çıkarılarak hastaneye taşındı. Ayrıca üçüncü bir ev daha var. Orada 50’ye yakın insan var ve yarısına yakın kişi hayatını kaybetmiş. 25 insan hala orada ve aralarında yaralılar var. Yaralı oldukları için hastaneye taşınmak istiyorlar. Yaralı olduklarını bana, partimize ve birçok devlet kurumuna bildirdiler. Biz de devletin tüm kurumlarına; emniyete, ambulansa, valiliğe, af örgütüne ve parti merkezimize ilettik. Şu anda beklemedeyiz.” diye konuştu.

Türkiye gündemine gelen diğer iki bodruma halen ulaşamadıklarını belirten Sarıyıldız, henüz resmi bir açıklama da yapılmadığını kaydetti.

Kaynak: Birgun.net