BURCU CANSU - [email protected]

Gezi Direnişi’nde Ankara Güvenpark’ta eylemcilere ateş açan polis Ahmet Şahbaz tarafından öldürülen Ethem Sarısülük, vurulduğu yer olan Güvenpark’ta anıldı. “Hepimiz Ethem’iz, Öldürmekle Bitmeyiz” , “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganları atan kitle getirdikleri karanfilleri Sarısülük’ün katledildiği yere serilen üzerinde Sarısülük’ün fotoğraflarının olduğu afişin üzerine bıraktı.

Ethem’in katledildiği yere “Halkın Yoldaşı Ethem Sarısülük Ölümsüdür” pankartı bırakılırken, kitle “Direnişin 3. Yılında Buradayız, Biraradayız” ve “Ethem Sarısülük Ölümsüzdür” pankartlarını taşıdı. Gezi Direnişi’nde hayatını yitirenler adına saygı duruşu yapıldı. Gezi’de yaşamını yitiren bütün devrimcilerin isimleri tek tek okunarak kitle tarafından “Yaşıyor” denildi.

Oğlunun katledildiği yere geldiğinde gözyaşlarını tutamayan Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Ana, “Canlar, dostlar yanımızda olduğunuz için çok sağolun. Hepiniz bizim evladımızsınız, hepiniz Ethem’siniz. Dün İstanbul’da yapılan anmaya katıldım, bugün de oğlumun vurulduğu yerdeyim. 3 yıl oldu ama bu acı unutulmuyor. Katil Tayyip hepimizi böyle yaptı. Diyecek kelime bulamıyorum. Oğlumun tenini, ellerini, elinden tutmayı özledim…”

Ethem Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar ise üç yıl önce yaşanan katliamın ardından işlemeyen hukuka dikkati çekerek, “Buna hukuksuzluk bile denemez, başka bir adı olmalı” dedi. Bayraktar, katil polis Ahmet Şahbaz’ın tahliyesine ilişkin bütün başvurularına itiraz edildiğini anımsattı.

Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yere karanfiller bırakılırken, Ethem’in sevdiği türküler hep bir ağızdan söylendi.

Kaynak: Birgun.net