ASLINUR ÖZÇAKIR

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Artvin’de darbe gecesi mahallelerini savundukları için tutuklanan Hopalı gençleri ziyaret etti.

“Darbeye direnirken gözaltına alındılar”

Artvin Kapalı Cezaevi’nde tutuklu gençlerden bilgi alan Sarıbal, Hopalı gençlerin 15 Temmuz gecesi darbeye karşı durmak için sokağa çıktıklarını, emniyet müdürü ve kaymakam arasında çıkan tartışma sonucu açılan ateşin ortasında kaldıklarını anlattı. Sarıbal, "Nasılsa alakamız yok" diye düşündüklerinden dolayı olay yerinden ayrılmakta acele etmeyip gözaltına alınan 9 tutuklu gencin insanlık dışı şartlarda alıkonulduğunu söyledi.

“Tutuklayanlar da tutuklandı"

Hopalı gençleri gözaltına alan emniyet müdürünün ve tutuklayan savcının Gülen Hareketi'nin üyesi olmak suçundan tutuklandığına dikkati çeken Sarıbal, “Hopa Emniyeti, FETÖ soruşturmasında kendini aklamak için çocuklarımızı kullanıyor. Konu araştırılsın” dedi.

“10 kişilik koğuşta 25 kişi”

CHP’li Sarıbal ne sebeple tutuklandıklarını dahi bilmeyen gençlerin darbe destekçileri ile 10 kişilik koğuşta 25 kişi bir arada tutulduklarını kaydederek, kötü muameleye dikkat çekti. Gençlerin yanlış anlaşılma nedeniyle geleceklerinin tehlikede olduğunu hatırlatan Sarıbal, “Bu gençler her türlü darbeye karşılar ve darbeci addedilmekten dolayı çok üzgünler. Bu hatalı suçlama dolayısıyla gelecekte etiketlenmekten endişeliler” dedi.

“Bu yanlıştan bir an önce dönülsün”

Gençlerin tuvalet ihtiyaçlarını iki günde bir giderebildiklerini ve dört günde bir banyo yapabildiklerini bildiren Sarıbal, “Yetkililere bu yanlıştan bir an önce dönülmesi için çağrıda bulunuyorum” dedi. Darbeci tutuklularla aynı muameleyi görmekten rahatsızlık duyduklarını belirten gençler ise cezaevine gazete ve dergi gelmediğini, dışarıdan kitap sokulamadığını belirterek bayramda aileleriyle açık görüş izninin verilmesini istedi.

Kaynak: Birgun.net