OKTAY EVSEN

AKP’nin 22 Mayıs’ta gerçekleşecek kongresine mevcut Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun katılmayacağı ortaya çıktı.

Ahmet Davutoğlu’nun AKP genel başkanlığı ve başbakanlık görevlerinden ayrılacağını açıklaması üzerine partide 22 Mayıs tarihine kongre kararı alınmıştı.

Sürpriz şekilde görevden alınan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu aynı tarihte İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde gerçekleşecek bir sempozyuma katılacak.

Sare Davutoğlu, aynı zamanda onursal başkanı olduğu ‘Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği’nin hazırladığı sempozyumda bir konuşma yapacak. Sempozyumla ilgili hazırlanan davetiyede, “Sayın Başbakanımızın saygıdeğer eşleri Sare Davutoğlu hanımefendinin onursal başkanlığında gerçekleşecek ‘Değişen Değerler ve Yeni Veriler Işığında Yaşlılık Sempozyumu’na katılımınız bizleri onurlandıracaktır” ifadeleri kullanıldı.

Sare Davutoğlu’nun AKP kongresi yerine sempozyumu tercih etmesi Ahmet Davutoğlu’nun görevden alınmasıyla ortaya çıkan çatlağa karşı bir tavır olarak değerlendirildi.

Ancak Sare Davutoğlu’nun kongreye katılmaya ikna edildiği ve son dakika programında bir değişiklik yapabileceği konuşulanlar arasında.

Kaynak: Birgun.net