15 Temmuz darbe girişimi sırasında Erdoğan'ın uçağına yönelik önleme ve Saray'ın önüne atılan kayıtlara ait olduğu belirtilen telsiz kayıtları yayınlandı.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Sabah'ta yer alan habere göre, 16 Temmuz saat 00.17'de Akıncı Üssü'nden Kurmay Yüzbaşı Ahmet Tosun, Kurmay Yüzbaşı Oğuz Alper Emrah ile İlker Hazinedar'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını tarif ediyor ve "önlemesini" istiyor.

Talimat alan Oğuz Alper Emrah ve İlker Hazinedar'ın kullandığı füze yüklü F-16'lar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağına müdahale etmek üzere harekete geçiyor. Ancak Isparta hava sahasında Akıncı kule ile temaslarının kesilmesi üzerine saat 01.09'da geri döndükleri ve aldıkları talimat üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinde ses üstü alçak uçuş yaptıkları tespit ediliyor:

FİLO (AHMET TOSUN): Anlaşıldı, önleyeceğiniz uçağı tarif edeceğiz, hocam gözlük kullanacaksınız, önleyeceğiniz uçağı tarif edeceğiz.
ŞAHİN 2 (OĞUZ ALPER EMRAH): Tamam.
A.T: Hocam vereceğimiz uçak muhtemelen Cumhurbaşkanlığı uçağı forsu olacak kocaman bir uçak Cumhurbaşkanlığı forsu olan bir uçak
O.A.E: Mutabık.

SARAY'IN ÖNÜNÜN BOMBALANMASI

Başka bir telsiz kaydında ise eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Yarbay Hakan Karakuş'un Saray'ın etrafının vurulması için yaptığı görüşme yer alıyor:

ASLAN 6 (MÜSLİM MACİT): (İstenen vuruş noktaları) tekrar eder misiniz?.
6 KULE (HAKAN KARAKUŞ): Yol kavşağı, camii önü.
M.M: Söylenen iki hedef başarıyla vuruldu.
H.K: Anlaşıldı ellerinize sağlık.

Kaynak: Birgun.net