Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yenimahalle'nin CHP'li Belediye Başkanı Fethi Yaşar sozcu.com.tr'ye konuştu. Ziyaretinin tek amacının Yenimahalle'nin sorunlarını çözmek olduğunu söyleyen Yaşar, “Böyle bir ortamda bu ziyaretin yapılması eğer yumuşamaya birazcık bir katkı yaparsa da ondan da ayrıca memnun olurum. Sayın Cumhurbaşkanı da olumlu yaklaştı. İnşallah hayırlı olur” dedi.

Yenimahalle'nin çözüm bekleyen üç ana sorununu, ayrıca Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı olarak yerel yönetimler yasasıyla ilgili görüşlerini Erdoğan'a anlattığını söyleyen Yaşar, "görüşmemizde asla siyaset gündeme gelmedi” dedi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin başlangıcında Erdoğan'ın, “Sizi burada görmekten memnun oldum” dediğini söyleyen Yaşar, “Oğlum kısa bir süre önce bir operasyon geçirmişti. Sayın Cumhurbaşkanı, oğlumu sordu ve geçmiş olsun dileklerini de iletti” dedi.

Daha sonra konulara geçtiklerini söyleyen Yaşar, “Yenimahalle'nin üç ana sorunu var. Bunlardan biri, görüntü kirliliği yaratan televizyon vericilerinin kaldırılarak Tepe Kule projesinin yapılması. Sayın Cumhurbaşkanı ile balkona çıktık ve direklerin yarattığı kirliliği gösterdim. Bir diğeri Karşıyaka Mezarlığı'nın yanındaki gecekondu alanı. Buranın kentsel dönüşüm ilan edilmesi gerekiyor. Birde bir kaymakamlık binamızın olmayışı. Kendisine bu sorunlarımızı anlattım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmeye katılan Özel Kalem Müdürü'ne “Not al bunları, takip edin” diye talimat verdiğini anlatan Yaşar, görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi.

“GENEL BAŞKANA BİLGİ VERDİM”
Randevu almadan önce de görüşmeden sonra da Genel Başkan'a bilgi verdiğini ve partinin yetkilileriyle görüştüğünü belirten Yaşar, “Siyasetin bu kadar gerildiği bir ortamda benim dünya görüşüm belli. Kökten Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğuyum. Randevu almadan önce Sayın Genel Başkan'la görüştüm ve Yenimahalle halkının sorunlarının çözülmesi için bunu da denemek istiyorum diyerek izin aldım” diye konuştu.

“DEMOKRATİK DİL KULLANILMALI”
Siyasetin belli bir zemine oturması gerektiğini söyleyen Yaşar, hem Cumhurbaşkanının hem de muhalefetin biraz daha demokratik bir dil kullanmasında yarar gördüğünü ifade etti. “Düşüncemden taviz vermem ama her türlü düşünceye de saygılıyım” diyen Yaşar, “Bana sağdan do oy verdiler ve Yenimahalle'yi ben AKP'den aldım. Benim yaşantım da bu; insanları kucaklamak” dedi.

“BEN CUMHURBAŞKANI'NIN DA EV SAHİBİYİM”
Yenimahalle sınırları içinde olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ev sahibi olduğuna dikkat çeken Yaşar, “Sayın Cumhurbaşkanı'na bunu da söyledim ve ‘Artık siz bizim hemşerimizsiniz' dedim. Olumlu ve medeni bir görüşme oldu” diye konuştu.

“DESTEK İSTEDİM”

“Sorunlarımızı Sayın Cumhurbaşkanı çözmeyecek, ben ondan destek istedim. Ama onun söylediklerinin bu iktidar döneminde önemli olduğunu hepimiz biliyoruz” diyen Yaşar şöyle devam etti: “Ben bütün yetkililere, bürokratlara, müsteşarlara, genel müdürlere, bakanlarla görüştüm, ama bir çözüme ulaşamadığım için Cumhurbaşkanı'na gittim. Ben Yenimahalle'ye katkı yapabilecek herkesle görüşürüm. Bu benim özel işim değil, kamunun işi. Hiç olmazsa sokağa çıktığımda insanlara, ben sorunu çözmek için her yolu denedim, başkaları üzerine düşen görevi yapmadı diyebilirim.”

SARAY BOYKOTU MİLLETVEKİLLERİ İÇİN
CHP'nin Saray'a olan boykotunun milletvekilleri için geçerli olduğunu söyleyen Yaşar, “Hiçbir belediye başkanı gitmeyecek diye bize gelmiş bir yazı da yok, uyarı da yok. Benim yaptığım bu iş, bana verilen bir görevin en iyi şekilde yapılmasını sağlamak içindir” dedi.

“TEPKİLER NORMAL”
Dün sabahtan beri Cumhurbaşkanı görüşmesi konusunda çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Yaşar, “Ama oğlunu işe sokamamış ya da disiplin suçu nedeniyle bizden ayrılmış bazılarının sosyal medyada ‘Kaçak Saray'a nasıl gidersin' gibi tepkiler göstermeleri normal. Böyle bir ortamda bu ziyaretin yapılması, eğer yumuşamaya birazcık bir katkı yaparsa ondan da ayrıca memnun olurum. Ama benim amacım sadece ve sadece Yenimahalle'nin sorunlarını çözmek. Sayın Cumhurbaşkanı da olumlu yaklaştı, inşallah hayırlı olur” diye konuştu.

“BALKONA ÇIKTIK”
​Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin olumlu geçtiğini, talep ve önerilerinin ise olumlu karşılandığını belirten Başkan Yaşar, “Görüşmelerimiz olumlu geçti. Yenimahalle'nin başka ilçelerde olmayan eksikliği var. Kaymakamlık binamız, hükümet konağımız bunların tamamının toplanacağı planı yapılan konağının bu sene yatırım programına alınması için kendisinden destek istedim. Bana “Gerekli talimatı vereceğim” dedi. Tepekule ile düşüncelerimizi aktardık hatta balkona çıktık ve Tepekuleyi gördük. Bu kirlilik kalkması gerektiğini, oranın halka sunulması gerektiğini söyledim. Karşıyaka mezarlığında namaza durduğumuzda karşıda gözüken gecekonduların kentsel dönüşüm kapsamına girmesi talebinde de bulundum” dedi.

Kaynak: Birgun.net