Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sarayında resmi törenle Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'i karşıladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye ziyarette bulunan ilk lider olan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev resmi törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki törende dikkat çeken detaylar vardı.

Cumhurbaşkanlığı Tören Kıtası alanda yerini aldı. 16 Türk devletini temsil eden ve kamuoyunda Duşakabinoğulları olarak bilinen askerler de tarihi üniformalar ve bayraklarıyla törende hazır bulundu.

Bu kez kapının her iki yanında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndan askerler yoktu. Askerler yerine Özel Harekat Polisi görev aldı.

Törende Erdoğan ve Nazarbayev’in tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Nazarbayev ve Erdoğan tören kıtasını selamladıktan sonra iki ülke heyetlerinin taktimi yapıldı. Erdoğan ve Nazarbayev, merdivenlerde Türkiye ve Kazakistan bayrakları önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi. Törende Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

Polis Özel Harekat'ın kullandığı ve üzerinde hava savunma sistemi bulunan zırhlı araç 'Ejder'ler de güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: Birgun.net