Sarayın yabancı devlet adamlarının karşılandığı salonun koridoruna serilmek için özel olarak sipariş edilen 16 metrekarelik halı üretildi.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde bir halı fabrikasında, Cumhurbaşkanlığı sarayının yabancı devlet adamlarının karşılandığı salonun koridoruna serilmek için özel olarak sipariş edilen 16 metrekarelik halı üretildi. Özel üretim halı, 2 haftada tamamlandı.

İzmir’de halıcılık yapan işadamı Mehmet Üçkardeş, Tunus, Katar, Suudi Arabistan ve ABD gibi ülkelere halı ihracatının yanında Türk Hava Yolları ile büyük camiler için halı üretimi yapıyor. aynı fabrika Çankaya ve Tarabya köşklerine halı imal etti. Firma son olarak Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı sarayına özel halı üretti. Sipariş üzerine külliyede yabancı devlet adamlarının karşılandığı salona serilmek amacıyla üretilen halı teslim edildi.

Fabrikanın Üretim Müdürü Yusuf Özmen, koyun yünü olarak aldıkları hammaddeyi onlarca işlemden geçirdikten sonra iplik haline getirip renklendirdiklerini ardından ‘handtuft’ ve ‘aksimistır’ denilen tekniklerle robotlarla dokuduklarını anlattı. Külliye için sipariş edilen halının turkuaz renginde, kenarları kahverengi çerçeveli olduğunu aktaran Özmen, 2.15 metre en, 7.50 metre uzunluğunda toplam 16 metrekarelik halının 2 haftalık çalışmanın ardından teslim edildiğini kaydetti.

Fabrikada yüzde 100 yün halının yanında saf ipekten de halı dokuduklarını söyleyen Üretim Müdürü Yusuf Özmen, bu halıların metrekare birim fiyatlarının 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar değiştiğini belirtti. (Isparta/)

Kaynak: Birgun.net