Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın müdahalesiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlık görevini devredeceği AKP olağanüstü kongresi Ankara’da toplandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AKP’nin ‘düşük profilli’ yeni genel başkanı ve başbakan olacak.

Tek aday Binali Yıldırım
AKP, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Binali Yıldırım, genel başkanlık için tek aday. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu da seçilecek. Davutoğlu, kongrede son kez ‘Genel Başkan ve Başbakan’ sıfatıyla konuşarak veda edecek. Davutoğlu’nun görevden ayrılma kararını açıklamasındaki gibi görevde bulunduğu dönemde yaptıklarını anlatması ve birlik mesajı vermesi bekleniyor.

6 bin kişi davetli
Kongrede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, genel başkan adayı Binali Yıldırım ve Davutoğlu’nun hayatı kısa filmlerle anlatılacak. 6 bin kişinin davet edildiği kongreye, bu yıl yabancı devlet başkanları davet edilmedi. AKP, kongreye, Mısır, Bangladeş, Rusya’nın büyükelçilerinin yanı sıra ‘7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri ile terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır’ gerekçesiyle HDP’yi davet etmedi. Kongre nedeniyle Ankara’da birçok yol gün boyu ulaşıma kapalı.

Slogan: ''Kutlu yürüyüşe devam''
Kongrenin ana teması ‘Kutlu Yürüyüşe Devam’ sloganı. Yıldırım’ın konuşmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara ilişkin açıklamalar yapacağı bildirildi.

Kaynak: Birgun.net