Ünlü oyuncu Tarık Akan'ın ölüm haberi sanat camiasını ve sevenleri üzüntüye boğdu. Akan'ın 66 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyadan binlerce taziye mesajı yayımlanırken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da üzüntüsünü dile getirdi.

Öte yandan beraber çalıştığı ve Yeşilçam'a damgasını vurmuş sanatçı dostlarından bazıları CNN Türk yayına katılarak Tarık Akan'ın ölümü sonrası üzüntülerini paylaştılar.

Hale Soygazi Tarık Akan'ı anlattı

Sanatçı Tarık Akan'ın ölümü sinema dünyasını yasa boğdu. Usta oyuncunun ölümünün ardından CNN Türk canlı yayınına bağlanan Hale Soygazi, "Söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım" dedi.

Soygazi, şöyle konuştu: O kadar beklenmedik bir şey ki. Çok iyi bir arkadaşımdı en güzel filmleri birlikte yaptık, birden bire oldu. Hiç beklemediğim bir şeydi, söyleyecek bir şey bulamıyorum çok çok fenayım. Çok takdir ettiğim çok farklı bir oyuncuydu.

Nebil Özgentürk: Çok erken kaybettik

Nebil Özgentürk : Tarık abi gece 01.00 sularında vefat etti. Büyük bir aktördü, çok erken kaybettik. Ülke meselelerini konuşurdu. Ülkesine bağlı insan karakteri. Sulusepken şeylerle ilgilenmeyen ülkesinden sorunlara kendini vakfetmiş bir kişi. Nazım Hikmet Vakfı'nın ikinci başkanı. Atatürk'e dair en küçük eleştireye tahammülü yoktu. Darbelerin mağdurudur ayrıca. Çok üzülüyoruz. Sinema Tarık Akan'ı asla unutmayacak ve çok arayacak.

Perihan Savaş: Çok özel bir insandı

"Haberi sizden öğrendim. O kadar kötüyüm ki. Çok şeyler paylaştık. Duruşuyla hayata bakışıyla çok özel bir insandı. Çalışırken çok neşeli bir insandı. Sette herkesi güldüren çok keyifli bir adamdı. Kendisiyle çok şeyler düzelsin diye uğraştık."

Şerif Sezer: Hiç beklemiyordum

"Çok üzgünüm. Hep onun iyi olacağını düşünüyordum. Bir kere telefonda konuştuk 'iyiyim ben, nereden çıkarıyorsunuz dedi.' Hiç beklemiyordum çok üzgünüm"

Arif Keskiner: Emek ve özgürlük için mücadele etti

Yapımcı Arif Keskiner de Türkiye'nin çok kıymetli bir sanatçısını kaybettiğini söyledi. Keskiner "Tarık Akan Türk sineması için önemli bir insandı. Emekten, özgürlükten yana mücadele etti. Birlikte 'Maden' filmini yapmıştık. Yakın bir arkadaşımdı. İyi bir Atatürkçü'ydü." dedi.

Müjdat Gezen: Karaciğere sıçramıştı

Müjdat Gezen ise Tarık Akan'ın akciğer kanserinden kurtulma olasılığı olduğunu ancak kanserin karaciğere sıçradığını açıkladı. Gezen "son zamanlarda o aslanlar gibi adam erimişti. 2 senedir tedavi görüyordu" dedi.

Kaynak: Birgun.net