İMC TV canlı yayınına bağlanan PYD Eş Başkanı Salih Müslim 29 Ocak’ta Cenevre’de yapılması planlanan Suriye barış görüşmeleri ile ilgili, "PYD masada değil, Demokratik Suriye Meclisi de davet edilmiş sayılmaz" dedi.

Müslim, "Demokratik Suriye Güçleri biz çağrılmadığımız için kendilerinin de Cenevre'ye katılmayacaklarını aktardı." ifadelerini kullandı.

Müslim, PYD’nin Cenvere görüşmelerine katılması yolunda Türkiye’nin büyük engel çıkardığını ve bu girişimlerin Suriye’de barışa hizmet etmeyeceğini söyledi. Müslim, PYD’nin katılmayacağı bir toplantının Suriye barışı için kaçırılmış çok büyük bir fırsat olacağını ve barış çabalarına yazık edileceğini belirtti.

Gönderilen davetlerin kurumsal değil bireysel olduğunu belirten Müslim, Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Eşbaşkanı Heysem Menna’ya gönderilen davetin de bireysel olduğunu söyledi. Heysem Menna ile yaptıkları görüşmeyi de aktaran Salih Müslim, Menna’nın “Cenevre görüşmelerine birlikte gideceksek anlamlı olur. PYD davet edilmeyecekse biz de gitmeyi düşünmeyiz” dediğini aktardı.

Kaynak: Birgun.net