CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konvoyunda düzenlenen saldırı Ardanuç’ta halka seslendi. Kılıçdaroğlu, "Bugün buraya zorlu bir yolculukla geldik. Bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık, bir şehidimiz var, beni en çok üzen o. Keşke hiç olmasaydı" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Her zaman her ortamda halkın yanında olacağım, halkın çıkarlarını savunacağım. Kim ne derse desin, bu güzel ülkeye barışı huzuru getirmek için sonuna kadar mücadele edeceğim. Ne terör bizi yıldırır ne de başkaları. Çünkü biz Mustafa Kemal’inTürkiye’sini büyütmek zorundayız.

Bize cumhuriyet altın tabak içinde sunulmadı. Kanla şehitlerle gazilerle kurduk. Omuzunda silah taşıyan analarla kurduk. Hiçkimse bize silah gösterecek, tehdit edecek biz de yılacağız, yılmayacağız. Allah’ın verdiği bir canımız var, o can bu ülke bu millet uğruna feda olsun diyeceğiz.

“IŞİD DENEN TERÖR ÖRGÜTÜNE DERSİNİ VERMEK İÇİN ORDUMUZ CERABLUS’A GİRDİ”

Gaziantep’te terör 53 vatandaşımızın canını aldı, çoğu çocuk. Çocukların bu ülke için ne kadar önemli olduğunu hepimiz iyi biliriz. Özellikle anneler. Çok sayıda çocuğumuz hayatını kaybetti. Bu IŞİD denen terör örgütüne dersini vermek için ordumuz Cerablus’a girdi, sonuna kadar arkasındayız. Şanlı ordumuzu destekleyeceğiz.

“VATANDAŞIMIZIN KİMLİĞİ İNANCI YAŞAM TARZI NE OLURSA OLSUN, HERKESİ KUCAKLARIZ”

İstanbul’da belediye başkanı, ama bu toprakların çocuğuyum diyor. Biz CHP’yiz, hiçbir ayrım yapmayız. Vatandaşımızın kimliği inancı yaşam tarzı ne olursa olsun, herkesi kucaklarız. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve bizim başımızın üstünde yeri vardır. Yunus Emre bu topraklarda yetişti, Hacı Bektaşi Veli, Mevlana, Erzurumlu Emrah bu topraklarda yetişti. Bu toprakların mayasında dostluk kardeşlik vardır. Bunu bozmak isteyenler var. Ama bozmak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Beraber mücadele vereceğiz, beraber savaşacağız.

Hep şunu söylemiştik, yaşanacak bir Türkiye… Kadınların evlerinde huzur içinde yaşadıkları, çocuklarını huzur içinde okula gönderdikleri, büyük oğullarını askere gönderdikleri bir Türkiye, en büyük özlemimiz bu. Yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Ve bu güzel ülkede düşüncelerimiz farklı bile olsa bir arada kardeşçe yaşamayı öğreneceğiz.

“CAMİYE KIŞLAYA SİYASETİ SOKMAYACAĞIZ”

Eğer yaşanacak bir Türkiye istiyorsak, kadınların gülümsediği bir Türkiye istiyorsak, camiye kışlaya siyaseti sokmayacağız. Askeriyeye siyaseti sokmayacağız, adliyeye siyaseti sokmayacağız. Çünkü siyaset buraya sokulunca ülke bölünüyor. Her inançtan insanımız var, camiye her kimlikten her partiden insanımız gidiyor, duasını ediyor. Ama siyaseti soktuğumuzda insanlar bölünüyor. Kışlaya siyaset sokmayacağız, çünkü sokarsak ertesi gün darbe girişimine kalkışıyorlar. Adalete siyaseti sokmayacağız, çünkü hepimiz adalet istiyoruz.

“EĞER CUMHURİYET OLMASAYDI NE OLURDU?”

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, aslında birer Osmanlı paşasıdırlar. Yemen’de Filistin’de Balkanlar’da çarpıştı. Dediler ki öyle bir cumhuriyet kuralım ki, cumhuriyet ilelebet yaşasın. Cumhuriyet fazilettir dediler, irfandır dediler. Eğer cumhuriyet olmasaydı ne olurdu? Kuş uçmaz kervan geçmez bir köyde doğan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan’ı olmazdı. Yenikapı’da da söylediğim için söyleyeyim, eğer cumhuriyet olmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olamazdı. Ahmet Davutoğlu başbakan olamazdı. Cumhuriyetin kadrini hepimiz bilmek zorundayız.

“ŞİMDİ BAŞIMIZA BİR DE FETÖ BELASI ÇIKTI”

Cumhuriyetin kurulu ilkelerinden, kurucu ilkelerinden dönerseniz bugünkü tabloyla karşılaşırsınız. Bugünkü tablo ağır bir tablodur. Hak ettiğimiz bir tablo değildir. Bugünkü tablo dış politikada ağır yenilgilerin yaşandığı bir tablodur. Şimdi başımıza bir de FETÖ belası çıktı. Ama bir şeyi kimse unutmasın. O valileri o kaymakamları o hakimleri o savcıları o rektörleri oralara kimler getirdi? Kimler yerleştirdi oralara?

“SİZ EMNİYETİ FETÖ’YE TESLİM EDERSENİZ SİZİN AĞLAMAYA HAKKINIZ YOK”

Bunları unutmayacağız düşüneceğiz, parlamentoda kurulan komisyonda bunun siyasi ayağını da çıkaracağız. Bir bakan diyor ki, ben bakan oldum 81 ilin 74’ün başında emniyet müdürü FETÖ militanı. E siz emniyeti FETÖ’ye teslim ederseniz sizin ağlamaya hakkınız yok, sizin hesap verme yükümlülüğünüz var. İşin özeti sizleri seviyorum, sizlere güveniyorum.

“BİR ŞEHİDİMİZ VAR, BENİ EN ÇOK ÜZEN O”

Bugün buraya zorlu bir yolculukla geldik. Bir terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık, bir şehidimiz var, beni en çok üzen o. Keşke hiç olmasaydı. İki yaralımız var, Allah acil şifalar versin diyoruz. Ama gerçekten de bir şehidimizin olması beni en çok üzen şey oldu. Hani bizde derler ya, Allah kimseye evlat acısı vermesin. Sıralı ölüme hepimiz katlanırız da babanın annenin çocuğunu mezara koyması çok acıdır. Terör hepimize ortak bir acıyı yaşatıyor. Ama bu teröre karşı hepimiz dik ve onurlu duracağım.

“UCUNDA ÖLÜM DE OLSA GİDECEĞİM DEDİM”

Hiçbir programımızı bozmuyoruz. Gideceğim, ne olursa olsun gideceğim. Ucunda ölüm de olsa gideceğim dedim. (Hürriyet)

Kaynak: Birgun.net