HÜSEYİN ŞİMŞEK

Şair Nevin Koçoğlu’nun Karaman’da belediyenin tahsis ettiği Tartanzade Konağı’nda gerçekleştireceği şiir ve imza günü ‘‘Akademisyenlere Destek Bildirisi’’ni imzalayan edebiyatçılar arasında olduğu için iptal edildi.

Etkinlik programı günler öncesinden hazırlanmasına ve gerekli izinlerin alınmış olmasına karşın Karaman Belediyesi, kendi mülkiyetinde olan Tartanzade Konağı’nda böyle bir etkinlik yapılmasına izin vermeyeceğini etkinlikten bir gün önce duyurdu.



Hazırlıkları günler öncesinden yapılan etkinlik Karaman Atatürkçü Düşünce Derneği’nde yaptırılmak istendi. Bunun üzerine izin başvurusunda bulunan dernek yetkilileri de derneğin kullanılmasına izin vermedi.

‘Utanç duyuyorum’
‘Tuz ve Gece’ isimli Türkçe-Farsça basılan yeni şiir kitabının imza gününü gerçekleştiremeyen Koçoğlu, “Heykele ucube diyen, şiir, sinema ve tiyatronun alkol bağımlısı yaptığını savunan, okuyan ve okutan bir nesilden adeta ürken, dizelerden ve mısralardan korkan anlayışı şairliğin en estetik haliyle kınıyorum” dedi.
Karaman’a sevgi, ruh, güzellik şiir götürmek istediklerini ancak buna müsade edilmediğini dile getiren Koçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Görüyoruz ki karşımızda şiirden öcü gibi korkan kaba bir devlet anlayışı var. Karaman Atatürkçü Düşünce Derneği’ni de AKP faşizmine çanak tuttuğu için kınıyorum. Toplumun her kesiminde olduğu gibi edebiyatçıların listelerinin yayınlanarak yasaklılar arasında konulması demokrasinin özü ile bağdaşmıyor. 21’inci yüzyılda Ortaçağ kafası ile yönetilen bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum.”

Kaynak: Birgun.net