İzmir Sağlık Müdürlüğü acil sağlık hizmeti personeline yönelik şiddetin nedenlerine ilişkin bir anket çalışması başlattı. Anketteki "Acil sağlık hizmeti çalışanlarına uygulanan şiddete zemin hazırlayan faktörler nelerdir?" sorusunun seçenekleri arasında "Ekibin ağırlıklı olarak kadınlardan oluşması" maddesi de yer aldı.

Sol'da yer alan habere göre; İzmir'deki 112 Acil çalışanlarına dağıtılan "Acil Sağlık İstasyonlarında Çalışan Sağlık Personeline Şiddetin Değerlendirilmesi" başlıklı araştırma anketindeki bir sorunun yanıt seçenekleri, İzmir Sağlık Müdürlüğü'nün bilinçaltını ortaya serdi.

Ankete katılanlardan, "Genel olarak acil sağlık hizmeti çalışanlarına uygulanan şiddete zemin hazırlayan faktörler nelerdir?" şeklindeki 16'ncı sorunun altındaki beş seçeneğin 1'den 5'e kadar önem sırasına göre sıralaması istendi. Sorunun altındaki beş seçenekten biri "Ekibin ağırlıklı olarak kadınlardan oluşması" seçeneği oldu.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü koltuklarında iki kadın hekimin görev yaptığı İzmir'de, 112 Acil çalışanlarına yönelik şiddetin nedenleri arasında "kadın çalışanların çok olması" seçeneğinin yer alması, kentteki sağlık personeli tarafından tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Birgun.net