SELİN TEKİN

Esenler Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Süreyya Aral tarafından Esenler Aile Sağlık Merkezi’ne “FETÖ PDY” konulu bir dilekçe gönderildi.

Sağlık çalışanlarına yöneltilen dilekçeye ek olarak “kurumda görev yapan personellerden milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ PDY irtibatı bulunabilecek personellerin tespiti” ile ilgili “FETÖ ile ilgili personel beyan formu” eklendi.

Aral, ekteki formun tüm aile hekimleri, aile sağlığı çalışanları ve personeller tarafından doldurulması ve kimsenin görmeyeceği şekilde zarf ile tarafına iletilmesi gerektiğini personele bildirdi.

Benzer bir uygulamanın Ordu’da da yaşandığı bilgisi alınırken, sağlık çalışanlarına,

Bank Asya’yla bağlantılarının olup olmadığıAçtırdıysa para eklemesi yaptırıp yaptırmadığıFETÖ’ye finans kaynaklarına, kurban, himmet ve başka adlar altında yardım toplayıp toplamadığıKapatılan okullar veya yurtlarda çocuklarının kalıp kalmadığıKapatılan kurumlarda aile bireylerinden birinin eğitim görüp görmediğiKapatılan dernek ve sendikalarla ilişkileriKapatılan gazete veya dergilere üye olup olmadığıSosyal medya üzerinden darbe girişimini destekleyip desteklemediğiSosyal medyada darbe girişimini engelleyen çalışanları eleştirip eleştirmediği“FETÖ” ile bağlantılı toplantı veya sohbetlere katılıp katılmadığıDarbe girişimini destekleyenlerle bir irtibatı olup olmadığı“FETÖ” ile bağlantılı kurumlara bağışta bulup bulunmadığı

soruları yöneltildi.

Kaynak: Birgun.net