CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, şehir dışına taşınması planlanan Hasdal Kışlası’na ait arazinin, aralarında Cengiz İnşaat’ın da bulunduğu 5 firmaya verileceğini iddia etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın “Kışlalar şehir dışına taşınacak” sözünün ardından, gözler atılacak adımlara çevrildi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, taşınması planlanan İstanbul'daki Hasdal Kışlası arazisinin, 3'üncü havalimanını yapan 5 firmaya verileceğini öne sürdü. Arazinin Cengiz, Mapa, Limak, Kolin ve Kalyon'a verilmesi için 1 Temmuz günü mutabakat sağlandığını iddia etti.

İMAR PLANI DEĞİŞTİRİLECEK

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye soru önergesi de veren Sağlar, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Milli Savunma Bakanlığı İstanbul Emlak Bölge Başkanlığı'nın, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlaları için imar planı değişikliği istediği ve konunun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne (İBB) geldiği belirtilmektedir. İBB Planlama Müdürlüğü'nün değerlendirmesi sonucu, imar değişikliği ile 610 bin 402 metrekare inşaat alanı ve bu alanda 17 bin 440 nüfusun yaşamasının öngörülmüştür. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu plan değişikliği teklifini, 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda düzenleme yapılması sonrası değerlendirmek amacıyla, bakanlığa geri gönderdiği öne sürülmektedir."

RANT ALANI MI OLACAK?

Fikri Sağlar, önergede Yıldırım'ın “Kapatılan askeri kışlalar yerine piknik alanı ve güzel mekanlar yapılacak” sözlerini hatırlatarak, “Araziler gerçekten piknik alanı mı yoksa rant alanı mı olacak? Kışlaların yerine neler yapılması planlanıyor? Hasdal Kışlası imara açılacak mıdır? İddia edildiği gibi; Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlalarının imara açılması için 3'üncü havalimanının ihalesini alan firmalar ile mutabakat sağlandığı doğru mudur?” diye sordu.

Kaynak: Birgun.net