İspanya’nın sağcı hükümeti, Latin ülkelerinde yaygın olan siesta arasının kaldırılması ve çalışanların öğle aralarının kısaltılması için harekete geçti.

Yeni hükümetin bir türlü kurulamadığı İspanya’da geçici olarak görevi sürdüren Başbakan Mariano Rajoy, çalışma saatlerinin iki saat kısaltılmasını ve üç saate kadar çıkan ‘siesta arasının’ kaldırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Sadece İspanya’da değil birçok Latin ülkesinde özellikle tarım işçilerinin sıcaklığın en yüksek olduğu öğle saatlerinde çalışmaması nedeniyle yaygın olan ve çalışanların öğle saatlerinde uyumasını mümkün kılan ‘siesta arası’, bir süredir İspanya hükümetini ve iş dünyasını rahatsız ediyor. Amaçlarının İspanya’daki çalışma saatlerini ‘Avrupa standartlarına’ taşımak olduğunu kaydeden İspanya Başbakanı Rajoy, “Bu konuda bir görüş birliğine ulaşmamızı sağlayacağım” dedi.

İspanya’da birçok iş yerinde çalışanlar işe sabah 10.00’da başlıyor, üç saate yakın öğle arasının ardından akşam saat 20.00 civarında mesaiye son veriyorlar. Hükümet ise çalışma saatinin 18.00’da sona ermesini ve öğle arasının 1 saatle sınırlandırılmasını istiyor.

Kaynak: Birgun.net