ZEYNEP YÜNCÜLER / [email protected]
@yunculerzeynep

Kilis’te bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda askerlik yapan 22 yaşındaki Serter Taş’ın, IŞİD tarafından kaçırılmasının üzerinden yaklaşık 7 ay geçti. 1 Eylül 2015 günü Taş’ın kaçırılmasından 10 gün sonra da MİT yetkilileri telefondan mesaj yoluyla IŞİD ile temasa geçildiğini belirtmişti. Ancak olayın üzerinden geçen zamana rağmen Türkiye’deki yetkililerden henüz yeni bir açıklama yok.

Güçlü değilim, acizim

Taş’ın IŞİD tarafından kaçırılmasından 20 gün sonra BirGün’e konuşarak ‘MİT’in kapısına dayanacağım’ diyen baba Aydın Taş’a IŞİD’in söz konusu fotoğrafları yayınlamasının ardından tekrar ulaştık. Aylardır bazı milletvekillerine ve oğlunun komutanına neredeyse her gün telefon açtığını söyleyen baba Taş adeta isyan etti:

Perişanız!

“Dün akşam internete resmini vermişler, bakalım neler olacak, süreç nasıl işleyecek. Yeter artık, 1 Mayıs’ta 240 gün olacak. Sonuç ne? Bize hiç bilgi vermiyorlar. Doğrusunu söylemek gerekirse, bir yıldır bize kimse telefon açmıyor, biz açarsak konuşuyorlar, sadece merek etmeyin, MİT olayın peşinde, diyorlar. Kimse kalkıpta, demiyor ki, bu ailenin evlatları kayıptır, bu aile ne haldedir. Kendinizi bizim yerinize koyun.Perişan haldeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tutacak kadar güçlü değilim, acizim, perişanız. Bu işi çözmesi gereken, çözecek kişiler cumhurbaşkanıdır, başbakandır, MİT müsteşarıdır. 1 yıldır niye çözülmüyor, ne konuşuyorsunsunuz? Bana da bilgi verin, oğlum gelecek mi? Tarih, gün verin, artık. Aç mıdır, işkence mi uyguluyorlar, napıyor şimdi benim oğlum?”

Bir oğlum daha askere gidecek...

Oğluyla beraber aynı zamanda askere gidenlerin evlerine döndüğünü belirten baba Taş, “Bütün asker arkadaşları tezkerelerini aldı, karım sakinleştirici ilaçlar ile duruyor, psikolojisi çok bozuk. Bana, 'hesap ver oğlum nerede' diyor, her gün, defalarca. Ben kime 'hesap ver' diyim..”

Diğer oğlunun da 6 ay sonra askere gideceğini belirten baba Taş şöyle devam etti: “Bir oğlum daha asker olacak, 5-6 aya, gözümüz korkmuş bir kere. Gönlüm el vermiyor, gitsin askere, nasıl korkmayalım, bir çocuğumuz gitti, dönmedi, başına neler geldi.”

***

IŞİD bu ay yayınladığı Konstantiniyye dergisinde geçen sene kaçırdığı asker Serter Taş’ın resimlerini yayınladı. IŞİD, dergide askeri kafirlikle suçladı:

Kaynak: Birgun.net