Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’de bulunan Rus hava gücü nedeniyle Türkiye’nin Suriye’ye kara harekatı düzenlemesi ihtimalinin bulunmadığını söyledi.

Russia Today’a konuşan Lavrov, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen Çarşamba günü El Cezire’ye verdiği demeçte, Türkiye’nin ihtiyaç duyması halinde Suriye’ye kara gücü göndermeye hazır olduğunu yolundaki açıklamasının sorulması üzerine, “Suriye’de konuşlu Rus hava gücü varken, kimsenin böyle tehlikeli bir oyuna girişeceğini ve provokasyona kalkışacağını sanmam” dedi.

Lavrov, “Askeri bir işgali düşünenleri eğitmek gerekir, çünkü bu doğrudan bir saldırı demektir. Ama bunun bir meşruiyetinin kaldığını sanmıyorum, çünkü Suriye’de ateşkes giderek güçleniyor” diye konuştu.

Rus bakan Ankara’nın mültecileri koz olarak kullanıp “güvenli bölge” konusunda Avrupa Birliği’ne baskı yaptığını söyleyerek, “Hala güvenli bölgelerden söz ediyorlar. AB de Türkiye’nin şantajı altında bunu kabul ediyor” dedi.

Türkiye’nin geçen Kasım ayında sınırı ihlal ettiği iddiasıyla bir Rus uçağını düşürmesini de gündeme getiren Lavrov “Bu konudaki görüşümüz bellidir: Türk liderliği bir hata yapmıştır. Ama böyle bir olayın bir daha olmayacağına eminim, çünkü buna karşı her türlü önlem alınmıştır ve Türkiye de bunun farkındadır” ifadesini kullandı. ()

Kaynak: Birgun.net