Demokratik Parti'nin e-maillerinin hacklenmesinin ardında Rusya'nın olduğu iddialarına Kremlin'den cevap geldi. Kremlin Sözcüsü iddiaları "korku hikayeleri" olarak nitelendirdi.

Ntv'nin haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus istihbaratının ABD'deki başkanlık seçimi öncesinde Demokratik Parti'nin e-maillerinin hacklenmesinde Rusya'nın parmağı olduğu iddialarını değerlendirdi. Petrov ABD'li politikacılar tarafından yapılan açıklamaları korku hikayeleri olarak adlandırdı.

Rusya'nın hiçbir şekilde bir ülkenin seçimlere müdahil olmadığını ifade eden Peskov, "Gördüğümüz kadarıyla Amerikalı politikacılar seçimde Rusya kartını oynuyor ve çoğu zaman bunu Trump kartıymış gibi göstermeye çalışıyorlar" dedi.

"KENDİ HİKAYELERİNE İNANIYORLAR"
Dmitri Peskov, "Bu durum bana ortalığa korku hikayeleri yayan ve bir süre sonra da kendi hikayelerine inananları hatırlatıyor" ifadelerini kullandı. Kremlin dün yaptığı açıklamada da kimliği tespit edilememiş insanların ABD'de Rusya korkusunu tetiklemeye çalıştığını söylemişti.

OBAMA'YA CEVAP
Rusya tarafından verilen bu yanıt aynı zamanda ABD Başkanı Barack Obama'ya cevap niteliği taşıyor. Obama, NBC televizyonuna verdiği röportajda Rusya'nın ABD'deki seçim sürecini etkileyebileceğini söylemişti. Obama bu ifadeleri Demokratik Ulusal Komite'nin maillerinin hacklenmesinden sonra yapmıştı.

Kaynak: Birgun.net