Rusya Ekonomi Bakanı Ulyukayev, ‘Türkiye-Rusya arasında yeniden vize anlaşması olacak mı?’ sorusuna, “Vize muafiyeti konusu çok zor” yanıtını verdi.

RUSYA Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, ‘Türkiye-Rusya arasında yeniden bir vize anlaşması olacak mı?’ sorusuna, “Vize muafiyeti konusu çok zor” yanıtı verdi.

Dünya Enerji Kongresi’ne katılmak üzere İstanbul’a gelen Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rus Bakana gazeteciler ‘Türkiye-Rusya arasında yeniden bir vize anlaşması olacak mı?’ sorusu yöneltti. Ulyukayev, yöneltilen bu soruyu “(Türk vatandaşları için) vize muafiyeti konusu çok zor. Zira bu konu güvenlik ile ve Türkiye’deki terör olaylarıyla ilgili. Bu risklerin kendi topraklarımıza aktarılmasını istemiyoruz. Ciddi olarak tartışabileceğimiz tek konu (Türk) iş çevreleri için vize serbestisidir. Bu da kolay bu konu değil ama bunu konuyla ilgili çalışmaya hazırız” diye yanıtladı.

Kaynak: Birgun.net