DENİZ COŞAN

Rus SU-24 uçağının F-16’lar tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye-Rusya ilişkileri dibe vurmuştu. Türkiye ile Rusya arasında başlayan bu kriz ile birlikte neler konuşuldu.

ERDOĞAN:

'Rusya Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu tespit edilen bir savaş uçağı, bizim hava sahamızı ihlal etti. Rusya, Türkiye'nin egemenlik haklarına yönelik bu ihlallerine devam etmesi halinde sonuçlarına katlanmak mecburiyetinde kalacaktır.'

“Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine bu karşılığı vermek durumundadır”

DAVUTOĞLU:

"Uçak, hava kuvvetlerimiz tarafından düşürülmüştür, ne yapacağımızın emri TSK'ye bizzat benim tarafımdan verilmiştir"

ŞAMİL TAYYAR:

“İnsanın bir Rus uçağı daha düşüresi geliyor!”

ÖMER ÇELİK:

“Hava sahasını ihlal eden uçağa angajman kuralları çerçevesinde müdahale etmiştir. Bu son derece tabiidir. Türkiye'nin angajman kurallarını uygulama konusunda tereddüdü olmayacaktır.”

DAVUTOĞLU:

“Rus uçakları ellerindeki bombaları toplayıp atıyorlar ve nereye gittiğine hiç bakmıyorlar. Bu kadar alçakça bir plan içindeler. Rus uçaklarının bombalamadığı yer kalmadı. Bir taraftan sivilleri öldürüyorlar, bir taraftan rejime destek veriyorlar.”

MEHMET ALİ ŞAHİN:

“Rusya’dan tek isteğimizi, gölge etmesinler. Kendilerinden başka ihsan istemiyoruz”

YANDAŞ YAZAR FATİH TEZCAN:

"Yeniden Osmanlı dedik. Millet yüzde 49.5 verdi Rus uçağı düşürüyoruz. Yeniden Osmanlı olsak millet yüzde 70 verse TelAviv'in üstüne zeplinle ineriz"

YANDAŞ YAZAR KAYHAN UYGUR

"Rusya’nın çekilmesi bizim direnişimizin bir sonucudur. Türkiye Rus uçağını düşürmemiş olsaydı, Rusya katiyen Suriye'den çekilmezdi..."

BURHAN KUZU:

“Rusya DAEŞ petrolünü Suriye'ye pazarlıyor. Fakat suçu bize atıyor puşt.”

ERDOĞAN:

'Hava sahamızı ihlal edenler bizden özür dilemeli'

ERDOĞAN’DAN ÖZÜR:

Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yazdığı mektupta, "düşürülen Rus uçağı nedeniyle öldürülen pilotun ailesinden özür dilediğini ve Rusya-Türkiye ilişkilerinin düzelmesi için elinden geleni yapacağını söylediğini" açıkladı.

ÖZÜR SONRASI DAVUTOĞLU:

“Düşünün ki 17-14 saniye süren bir hava sahası ihlalinde, Başbakanın o spesifik olay için emri vermesi mümkün mü?"

ÖZÜR SONRASI YANDAŞ YAZAR TEZCAN:

"İsrail'le anlaşmanın konjonktürel kalbi doğalgaz maddesi ve Türkiye bu asimetriye mecbur bırakıldı. Rus uçağını düşüren bilek tarafından..."

Kaynak: Birgun.net