Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, AB'den ayrılma kararının İngiltere'nin 'iç meselesi' olduğunu belirtti.

İngiltere'deki AB referandumundan çıkan ayrılık kararını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Bu, İngiltere halkının kendi iç meselesi" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Lavrov İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın 'referandum sonucunun Rusya'yı sevindirdiği' yönündeki açıklaması sorulunca da, "Ben tıp eğitimi almadım. Bu nedenle tıbbi vakalarla ilgili yorum yapamam" yanıtını verdi.

PESKOV: RUSYA AB'NİN BÜYÜK BİR EKONOMİK GÜÇ VE OLMAYA DEVAM ETMESİNİ İSTER
Kremlin'den de benzer bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, şunları söyledi: "Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha önce söylediklerini hatırlatmak istiyorum: Brexit, Birleşik Krallık'ın iç meselesi ve Birleşik Krallık'ın AB'yle olan ilişkilerini ilgilendiren bir konu. AB, Rusya'nın çok önemli bir ticari ve ekonomik partneri. Bu nedenle Rusya, AB'nin büyük bir ekonomik güç, istikrarlı, refah içinde ve öngörülebilir bir yapı olmaya devam etmesini ister."

Peskov, Londra'nın ülkede oluşan yeni siyasal koşullarda Rusya'yla olan ilişkilerini yeniden değerlendireceğini umduklarını da ekledi.

KOSAVEÇ: EXİT'ÇİLER HER YERDE KENDİNİ GÖSTERECEK

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin uluslararası ilişkiler komitesi başkanı olan Konstantin Kosaçev ise İngiltere'deki referandumun sonuçlarının, 'Avrupa'daki entegrasyon projesinin en temel problemini çözemediğini ve geniş kitleler tarafından anlaşılır bir hâle gelemediğini gösterdiğini' söyledi.

Kosaçev, "İngiltere'deki referandumun ardından 'exitciler' (AB'den ayrılma yanlıları) her yerde kendilerini gösterecekler. Zira siyasi liderlerin hırsları ile sıradan insanların beklentileri arasındaki uçurum her AB ülkesinde giderek büyüyor" yorumunda bulundu.

Öte yandan Kosaçev'e göre 'bu, AB'deki devasa bürokrasiden ve Birlik'in terörizm gibi yeni tehditler, sığınmacı sorunu gibi yeni problemler ve Sovyetler Birliği ile Yugoslavya'nın dağılması gibi 'standart olmayan durumlara' karşı tepki vermekteki manevra eksikliğinden kaynaklanıyor.'

Kaynak: Birgun.net