Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İzvestiya gazetesine konuştu.

Sputnik’in haberine göre, Zaharova gazeteye verdiği röportajda şunları söyledi:

“Sonunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz”

“Türk yönetimi Osmanlı İmparatorluğu’nun eski gücünü geri getirmek istiyormuş gibi bir izlenim bırakıyor. En azından Türk yönetimini politikasının tüm bileşenleri böyle bir tablo ortaya koyuyor. Ancak Osmanlı İmparatorluğu’nun sonunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz.

“Türkiye yönetiminin Kırım ve Suriye kriziyle ilgili politikalarını çok iyi biliyorduk. Buna rağmen Türkiye’yle aramızdaki farklılıkları müzakere masasında çözümlemek, bir uzlaşıya varmak ve Türk tarafıyla çalışmak için mümkün olan her şeyi yaptık.

“Türkiye her yerde tamamen yıkıcı bir rol oynuyor”

“Ama Türk yönetimi hem Kırım hem Suriye hem göçmenler hem terörizm hem de kendi iç meselesinde, yani her yerde tamamen yıkıcı bir rol oynuyor

“Mesele, Rusya’nın tavrının değişip değişmemesinde değil. Ne yazık ki Ankara’nın tavrının yakın zamanda değişeceğini beklemeye değmez. Zira Ankara durumu ‘körüklemeye’ devam ediyor.”

“Biz de ideal değiliz ama uluslararası toplumu endişelendiren konularda çalışmaya hazırız. Bunlara karşı nerede durduğumuzu açıklıyoruz. Bunun için de yasal yöntemler kullanıp yapıcı bir rol oynuyoruz.”

Kaynak: Birgun.net