Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. hükümetin kabine listesinde göze çarpan isimlerden biri Başbakan Yardımcılığına atanan Veysi Kaynak.

Maraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın adı, TBMM’ye sunduğu rüşvetle ilgili yasa teklifi tartışmalara neden olmuştu.

Kaynak, teklifinde çok sayıda milletvekili hakkında dokunulmazlık fezlekesi düzenlenmesine, birçok belediye başkanının da hakkında dava açılmasına neden olan “görevi kötüye kullanma” suçunun kapsamının genişletilmesini isterken, ceza alt ve üst sınırlarınınsa aşağı çekilmesini teklif etmişti.

Ceza alsa bile ertelenecek

Teklif, “görevi kötüye kullanma” suçunda ceza alan kamu görevlilerinin bu suçtan dolayı hapse girmelerini de fiilen olanaksız hale getirirken, yasa maddesindeki “kazanç” ifadesi çıkartılarak yerine kapsamı daha geniş olan “menfaat” kelimesi konulduğu için de, kapsamı bu çerçevede genişletilen “görevi kötüye kullanma” suçunda cezalar büyük ölçüde indirilmesi öngörülüyordu.

Kaynak yasa tasarısını sunduğu dönemde Taraf'ın sorularına "Yasadaki kazanç tabirinin menfaat şeklinde değiştirilmesini önerdik. Bu nedenle de yasanın öngördüğü ceza alt ve üst sınırlarında birtakım düzenlemeler yapılması ihtiyacı belirdi. Durum bundan ibarettir” şeklinde yanıt vermişti.

Kaynak: Birgun.net