KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

20 Eylül 1985 tarihinde hayata veda eden çok sesli müziğimizin öncülerinden usta sanatçı Ruhi Su, ölümünün 31. yıldönümünde dostları ve sanatseverler tarafından anıldı.

31 yıl önce kaybettiğimiz büyük usta Ruhi Su, her yıl olduğu gibi bu yıl da 20 Eylül tarihinde dostları tarafından bir dizi etkinlikle anıldı. Zincirlikuyu Mezarlığı’nda mezar başı anmasıyla başlayan program, aynı günün akşamında Şişli Kent Kültür Merkezi’nde devam etti.

Etkinlik, Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ilgın Su’nun gecenin düzenlenmesine katkılarından ötürü Şişli Belediyesi’ne teşekkür konuşmasıyla başladı.

Müzik eğitmeni ve müzik yazarı Ahmet Say’ın açılış konuşması metninin Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekrem Budak tarafından okunmasıyla devam eden gece, Ruhi Su Şiir Ödülü ve Ruhi Su Dostlar Korosu konseri ile sona erdi.

Ruhi Su Şiir Ödülü Asuman Susam’a

Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği’nin her yıl yeni bir yapıta verilmek üzere başlattığı Ruhi SuŞiir Ödülü’ne bu yıl Kemik İnadı kitabıyla Asuman Susam değer görüldü. Susam ödülünü Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’den aldı.

Cevat Çapan’ ın başkanlığında, Ahmet Telli, Hüseyin Ferhad, Mahmut Temizyürek, Haydar Ergülen, Latife Tekin ve Mehmet Gözen’ den oluşan seçici kurul, bu yıl ilki verilen ödülün gerekçesini şöyle açıkladı: “Kemik İnadı; insana dair hiçbir şeye yabancı kalmayan şiir geleneğinde yeni ve güçlü bir temsil oluşuyla; çağının sorunlarına karşı devrimci yanıtıyla; yabancılaşmanın unutuş oyunlarına karşı hatırlama çağrısıyla; mazmun, mecaz ve simgelerin arkaik diline karşı yeni imge denemeleriyle; insanın insana yaşattığı acıya karşı umudun ve umut için ısrarın ve inadın dirençli diliyle; kadın duyarlığının şiirde yeni bir temsilini ortaya koymasıyla Ruhi Su Şiir Ödülü’ne değer görülmüştür.”

Şiir ödülünün ardından, BRT Yayın Grubu Genel Yönetmeni Aleaddin Bahçekapılı ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği’nin Eski Yönetim Kurulu ÜyesiNabi Belekoğlu tarafından yayına hazırlanan “Ruhi Su Sen Gittin Gideli” kitabı da okuyucularıyla ilk kez anma gecesinde buluştu.

Ruhi Su Dostlar Korosu Konseri

Ruhi Su Anma Gecesi, Mutlu Ödemiş’in şefliğinde çalışmalarını sürdüren ve bu yıl 41. yaşını kutlayan Ruhi Su Dostlar Korosu’nun konseri ile son buldu. Koro, “Almanya Acı Vatan, Ellerinde Pankartlar, Şişli Meydanı…” gibi ağırlıkla Ruhi Su türkülerinden oluşan özel repertuarıyla izleyicilere keyifli bir gece yaşattı.

Kaynak: Birgun.net