BirGün/Ankara

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "Romenler suç makinesi" diyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a sert tepki gösterdi. Çoban hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Purçu, danışmanı ile Çoban arasında gerçekleşen telefon konuşmasını açıkladı.

Purçu, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da çadırlarda yaşayan Roman vatandaşların, su sorununun çözülmesi için günlerdir telefonla görüşmek istediğim Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın makamına irtibat numaralarım bırakıldığı gibi kendisinin cep telefonu numarası istenmiştir. Fakat hiçbir şekilde geri dönüş yapmadığı gibi cep telefon numarasını dahi iletmemiştir. Kendi çabamızla elde ettiğimiz cep telefonu numarasından danışmanımın benimle bağlantı kurdurmak için aradığı Çoban, büyük bir öfke ile Roman vatandaşlarımıza hakaret etmiş ve telefonu danışmanımın yüzüne kapatmıştır” dedi.

Purçu’nun aktardığına göre, danışmanı ile Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban arasında geçen telefon konuşması şöyle:

Danışman: İyi günler, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve milletvekilimiz Özcan Purçu’nun makamından arıyorum. Vekilim sizinle telefonla görüşmek istiyor, uygunsanız aktaracağım.

Çoban: Görüşmek istemiyorum, bunu sekreterime de kaç kez söyledim. Anlamıyor musunuz? Ne konuşacağım, Romenler suç makinesi, vekilin istekleri olacak şeyler değil. Bunları aynen vekilinize de iletin.

“Suç duyurusunda bulunacağım”

Romanları suç makinesi olarak tanımlayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, ayrımcılık ve nefret suçu işlediğini ifade eden Purçu, konuyu yargıya taşıyacağını ifade ederek şu açıklamaları yaptı:

“Roman vatandaşlarımızı rencide eden, zan altında bırakan bu anlayış ve söylem kabul edilemez. Afyonkarahisar’da yaşayan ve susuzluktan, her türlü hizmetten yoksun kalan vatandaşlarımızın taleplerini iletmek için kendisine ulaşmak için günlerdir beklediğimiz Burhanettin Çoban, Romanlara hizmet götürmek şöyle dursun önyargılarıyla hareket etmiş, romanları suçlu gibi görmüş, hakaret etmiştir. Burhanettin Çoban’ı kınıyorum, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağım.”

Kaynak: Birgun.net