Rize merkezde HDP'li bilinen ve faşist saldırılara uğrayan aileye şimdi de dava açıldı.

Demokrathaber1.net'te yer alan habere göre, Günay Karafazlı HDP Rize İl eş başkanı, kızı Selda Karafazlı HDP Rize milletvekili adayı. Eşi Gençağa Karafazlı İHD MYK üyesi ve gazeteci. Kayın biraderi Ergün Karafazlı emekli işçi. Rize merkezde HDP'li bilinen bir aile. 1 Haziran 2015 milletvekilliği seçimlerinde kızları Selda Karafazlı'nın Rize milletvekili adayı olması sonrası ailenin başına gelmeyen kalmadı. Son olarak fiili saldırıya uğradılar ama suçlu diye yargılanıyorlar.

AKRABALIKTAN ÇIKARDIK AÇIKLAMASI

Olaylar, Rize‘de çok geniş bir sülaleye sahip olan Karafazlı ailesinin bazı bireylerinin Selda Karafazlı'nın HDP‘den Rize Milletvekili adayı olmasına karşı çıkarak onu ve ailesini "akrabalıktan" çıkardıklarını açıklamasıyla başladı.

ANNE VE BABASI SAHİP ÇIKTI

Bazı gazete ve TV kanalları "Selda Karafazli'yı ailesi de red etti" şeklinde haberler yayınlanınca HDP Rize eş başkanı olan annesi Günay Karafazlı ile İHD MYK üyesi ve gazeteci olan babası Gençağa Karafazlı Rize'de bir basın toplantısı düzenleyerek "Biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. En Demokratik hakkını kullanan kızımız Selda'nın ailesi tarafından ret edildiği şeklindeki haberleri kesinlikle yalanlıyoruz. Biz anne ve babası olarak tüm baskı ve provokasyonlara rağmen arkasında durmaya ona destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde açıklama yapmak zorunda kalmışlardı.

Bu açıklamanın ardından HDP genel merkezi de sosyal medya üzerinden Selda ile dayanışma sayfaları açarak kampanya başlattı.

1 haftada Selda Karafazlı'ya on binlerce destek mesajı geldi. Mesajların ana teması "Artık binlerce Karafazlı akraban oldu, bu kararlı duruşun kardeşleşmeye olan inancımızı artırdı, kızımız yoktu artık bir kızımız oldu" şeklindeydi.

Onlarca kişi Rize'ye giderek Selda'yı ziyaret etti, destek verdi.

Önce olayı magazinel olarak gören medya işin siyasi boyutuna da bakmaya başladı. Birçok gazete ve TV Selda Karafazlı ile ilgili röportaj ve haberler yayınlamaya başladı.

CAFE'YE SALDIRI BAŞLADI

Yaşanan bu gelişmeler sonrası sosyal medya üzerinden örgütlenen ırkçı gruplar Kürt bölgesinde yaşanan savaşta ölen asker ve polisleri de bahane ederek Selda Karafazlı üzerinden hem HDP‘ye hem de aileye saldırmaya başladılar. Yapılan küfürlü yorum ve tehditler sonrası Karafazlı ailesinin işlettiği Cafe'ye fiziki saldırılar da başladı. İlk saldırıda iş yerini yakmak isteyen bir şahıs polis tarafından göz altına alındı.

Bu süreçte 40-50 kişilik grup iş yerinin kapısına zorla Türk bayrağı astı. HDP il başkanı Günay Karafazlı ırkçı gruba karşı çıkınca iş yerinde saldırıya uğradı. Saldırganlar Günay Karafazlı'ya kül tablası atarak başından yaralanmasına sebep oldu. HDP adayı Selda Karafazlı ve cafe çalışanlarının bazıları olaylar esnasında baygınlık geçirdi, polis aileyi gece güvenli bir yere götürdü.

“İŞ YERİ PKK'YA AİT“ PROPOGANDASI

Ardından saldırgan grup HDP'li Karafazlı ailesinin iş yeri için “PKK‘ya ait” olduğu iddiasıyla bir facebook sayfası açarak, iş yerine giden ve gidecek olan “herkesin PKK’lı kabul edileceğini” söyleyip, bu iş yerine kimsenin gitmemesi için yayınlar yaptılar.

Grup iş yerine giden insanların fotoğraflarını gizlice çekerek sosyal medyada paylaşıp tehditlerine devam etti. Başarılı da oldular. Aylarca insanlar Cafe’ye gitmedi. Hala gitmekten endişe duyan birçok insan olduğu biliniyor.

AİLE SALDIRGANLARI TEK TEK BELGELİYOR SAVCILIĞA VERİYOR

Karafazlı ailesi bu saldırı öncesi sosyal medya üzerinden küfür, hakaret ve ölüm tehditleri yapan yaklaşık 100'e yakın kişinin açık kimlikleri ve fotoğraflarıyla Rize cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılıktan koruma talep ettiler ve bunun sonucu iş yerinde güvenlik tedbirleri artırıldı. Ancak bu güne kadar bu şikayetlerle ilgili Karafazlı ailesinin ne ifadesi alındı, ne de saldırganlarla ilgili herhangi bir işlem yapıldığı konusunda bir bilgi ulaştı.

SELDA KARAFAZLI İSTANBUL ADAYI OLDU RİZE’DE SALDIRILAR DEVAM ETTİ

1 Kasım 2015 milletvekili erken seçimleri öncesi Selda Karafazlı bu kez İstanbul 1. bölgeden aday oldu. Ancak Rize’de aileye saldırılar devam etti. Son olarak 6 kişilik bir grup ailenin Rize merkezde işlettiği cafenin önünden geçerken önce sözlü daha sonra fiziki saldırıda bulundu. HDP İl Eş Başkanı Günay Karafazlı saldırganlara çıkışınca bıçak çekerek başkanın üzerine yürüdüler. Başkanın eşi Gençağa ve kardeşi Ergün Karafazlı olaya müdahale etti. Gençağa Karafazlı darp edildi. Bütün bunlar polisin gözü önünde cereyan etti ve ardından polis gaz sıkarak saldırganları göz altına alarak polis merkezine götürdü.

HEM SALDIRDILAR HEM ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Poliste ifade veren saldırganlar, kendilerinin cafe önünden geçerken saldırıya uğradıklarını ve Gençağa Karafazlı’nın kendilerine silah çektiğini, kardeşi ve eşinin saldırdığını, şikayetçi olduklarını beyan etmelerinin ardından serbest bırakıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Günay Karafazlı da ifadesinde saldırganların kendisine önce sözlü sonra bıçak çekerek fiziki saldırıda bulunduklarını, birçok kez bu şahısların iş yeri önünden geçerek tahrik edici davranışları polisin gözü önünde gerçekleştirdiklerini, aday olan kızı Selda'nın ise sokakta sürekli sözlü taciz edildiğini, hatta ölümle dahi tehdit edildiğini belirterek şikayetçi oldu.

ÖNCE TAKİPSİZLİK

Rize cumhuriyet başsavcılığı tarafların şikayetleri ile ilgili HDP il eş başkanı Günay Karafazlı hakkında hakaret, Gençağa Karafazlı hakkında silahla tehdit, kardeşi Ergün Karafazlı hakkında ise yaralama ve hakaret suçlamasıyla soruşturma açtı. 15 Aralık 2015’te her iki tarafın şikayetlerinde somut deliller olmadığından kovuşturmaya yer olmadığa karar verildi.

SALDIRIYA UĞRAYANLAR HAKKINDA DAVA

Yaşanan bu olaylardan yaklaşık 20 gün sonra Ergün Karafazlı Rize’de üzerinde ruhsatsız silahla yakalandı. Rize cumhuriyet savcılığı takipsizlik kararı verdiği olay kapsamında Gençağa Karafazlı hakkında daha önce silahla tehdit iddiasından vaz geçilerek bu kez "basit yaralama", Ergün Karafazlı hakkında daha önce "basit yaralama ve tehdit" iddiasından vaz geçerek "silahla tehdit" suçlamalarıyla dava açılmasını talep etti ve dava açıldı. İlk duruşma 26 Şubat 2016 tarihinde Rize Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

"SALDIRIYA UĞRAYAN DA SUÇLANAN DA BİZİZ"

HDP Rize il eş başkanı Günay Karafazlı eşi Gençağa Karafazlı ve kardeşine açılan davaya "tam bir komedi" diyerek tepki gösterdi.

Günay Karafazlı, Ergün Karafazlı’nın hasım sahibi olduğu için taşıdığı ruhsatsız silahıyla yakalanınca, her iki taraf için de takipsizlik kararı verilmişken, kendilerine bıçakla saldıranların suçsuz kendilerinin suçlu ilan edildiğini söylüyor.

Günay Karafazlı, “Aylar önce bizlere yönelik sözlü ve fiili saldırılar hakkında yaptığımız suç duyurularında aylar geçmesine rağmen hiçbir soruşturma açılmazken biz saldırıya uğramamıza rağmen hakkımızda alel acele dava açılıyor. Saldırıya uğrayan da suçlananda biziz. Her şeye rağmen, bütün bu hukuk dışı saldırıların karşısında hukuki haklarımızı savunmaya, adalet arayışımızı devam ettirmeye kararlıyız" diyerek yargılama kararına tepki gösterdi.

(Haber Demokrat Haber'in yeni sitesi demokrathaber1.net'ten alınmıştır.)

Kaynak: Birgun.net