ABD’de tutuklu bulunan 17-25 Aralık sürecinin kilit ismi Rıza Sarraf’ın mahkemeye delil olarak sunduğu belgeler ortaya çıktı. Rıza SArraf’ın avukatı Benjamin Brafman, tarafından savunma dilekçesine konulan belgeler arasında, müvekkilinin İngilizcesinin yeterli olmadığını ispatlamak için ortaöğretim dönemindeki okul karnesini bulunuyor. Karnenin ‘ünlü’ olması ile birlikte gözler Zarrab’ın öğrencilik hayatına çevrildi.

Zarrab'ın orta öğretimini gördüğü ve 1996 yılında başka bir eğitim kurumuna dönüştürülen Özel Gürsoy Lisesi Müdürü Tayyip Saygılı imzalı karneye göre haftada yedi saat İngilizce eğitimi alan Zarrab’ın ders notları ortalamalarında İngilizce'den 3, Türkçe'den 2 aldığı görülüyor. Zarrab’ın İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden ise kaldığı gözleniyor.

Okul karnesine göre tembel bir öğrenci olduğu gözlenen Rıza Sarraf’ın ortaokul kısmını okuduğu Özel Gürsol Lisesi’ndeki öğretmeni Reza Zarrab’ı anlattı.

Sözcü'den Deniz Ayas'ın haberine göre, İsmini vermek istemeyen ve şu anda emekli olan öğretmeni “Onu yıllar sonra Ebru Gündeş ile evlenip popüler olunca hatırladım. Zaten vasat ve silik bir öğrenciydi. İçine kapanık bir çocuktu. Normalde birçok öğretmen gibi hafızam kuvvetlidir. Birçok öğrencimi numaraları ile birlikte hatırlarım ama Rıza’nın ses tonunu bile hatırlamıyorum. ABD’deki haberleri görünce de anladım zaten kurul kararı ile sınıfı geçip diplomasını alabilmiş” dedi.

ZARRAB MI ZORRAB MI?

Sozcu.com.tr’nin elde ettiği Rıza Sarraf’ın okul dosyasındaki isminin “Reza Zorrab” olarak bulunmasını da değerlendiren öğretmeni “Muhtemelen hata yapılmış. Soy ismini Zarrab olarak kullanıyorduk” diye konuştu.

DİN KÜLTÜRÜ VE ATATÜRKÇÜLÜK’TEN KALMIŞ!

Tembel bir öğrenci olduğu gözlenen ve öğretmenler kurulu kararıyla ortaokulu bitirebilen Zarrab'ın en iyi derslerinin beden eğitimi ve müzik olduğu dikkat çekiyor. Zarrab’ın İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden ise kaldığı gözleniyor.

İŞTE ZARRAB'IN KARNESİ

1996'da kapanan Gürsoy Özel Koleji'nin okul müdürü Tayyip Saygılı imzası ile verilen Rıza Sarraf'ın 8-B sınıfı (ortaokul son) karnesi yıl sonu not ortalamaları şöyle;

Türkçe: 2
Matematik: 2
Vatandaşlık Bilgisi: 4
İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük: 1
İngilizce: 3
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1
Resim İş: 3
Müzik: 5
Beden Eğitimi: 5
Almanca (seçmeli): 2

MÜZİĞE İLGİSİ O DÖNEMLERDE VARMIŞ

Zarrab’ın müzik dersinin 5 üzerinden 5 olması profesyonel müzik yaşamının temellerini daha o yıllarda attığını da ortaya çıkardı. Yirmili yaşlarından itibaren şarkı sözü yazarlığı da yapan Zarrab, arabesk / fantezi şarkılara söz yazarak İstanbul müzik piyasasına girmişti. Azerbaycanlı sevgilisi Günel Zeynalova için kara sevda şarkıları yazarak tanınan Zarrab daha sonra müziğe olan ilgisi sonucu tanıştığı Ebru Gündeş ile 2010 yılında evlendi.

Kaynak: Birgun.net