17 - 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının kilit isimlerinden olan ve ABD'de İran'a uygulanan ambargoyu delmek suçundan tutuklanan Rıza Sarraf’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 3 manevi tazminat davası reddedildi.

Habertürk’ten Hayati Arıgan’ın haberine göre, Mahkemeden "Muhalefet partisi lideri toplumu aydınlatma amacıyla bu sözleri söylemiştir" kararı çıktı.

100 bin liralık dava

6 Şubat’ta Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 27 Ocak 2014’de yapılan grup toplantısında müvekkili hakkında söylediği hakaret ve iftira içeren beyanları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Avukat Yıldırım, ayrıca İstanbul 9’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne de başvurarak Kılıçdaoğlu hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı.

Yıldırım'ın yazılı açıklaması şu şekildeydi:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 Şubat 2014 tarihinde katıldığı bir tv programında 'İçerde tutuklu olan İran asıllı Zarrap var. Buna diyecekler ki 'Seni çıkaracağız, sen konuşma'... Çünkü 'Bu biraz daha beni içerde tutarsanız ben konuşacağım' dedi. Haber gönderdi. Onun konuşması istenmiyor. Bir süre sonra onu çıkaracaklar. Önce mal varlıkları üzerinde tedbiri kaldırdılar' demiştir' Bu ifadeler en temel hukuk kurallarına ahlaka, vicdana açıkça aykırıdır. Müvekkilime hakaret ve iftira niteliğinde olan bu açıklamalar karşısında suç duyurusnda bulunulmuş, ayrıca 100 bin TL manevi tazminat istemli dava açılmıştır"

Kaynak: Birgun.net