ERK ACARER @eacarer [email protected]

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, esnaf tarafından bıçaklanarak öldürülen Nuh Köklü’nün davası sanık Serkan Azizoğlu’nun akıl sağlığına ilişkin raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle ertelendi.

KASTEN DEĞİLMİŞ!
Duruşmada söz alan Serkan Azizoğlu’nun avukatı Yener Tanyıldız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Foto Film Şubesince olay anına ilişkin görüntülerin incelenmesi sonucu hazırlanan raporu incelediklerini belirterek, görüntülerde müvekkilinin bıçakla vurma anının görünmediğini söyledi. Av. Tanyıldız, müvekkilinin ‘kasten ölüme yol açmadığını, bunun görünlere de yansıdığını belirtti. Hakim bu savunmaya, “Görüntüleri biz de izledik!” diyerek yanıt verdi.

Duruşma sonrasında Köklü avukatlarının aktardıkları detay dikkat çekiciydi. Katilin kardeşi Barış Azizoğlu’nun Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben soruşturma dosyasına gönderdiği mektupla ilgili gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan avukatlar, “Cumhurbaşkanı’na hitaben ‘Selamün Aleyküm’ diye başlayan mektup sonrasında, ‘Adil yargılamayı’ ve ‘yargı mensuplarının görevlerini yapmayı’ engellemeye teşebbüs suçlarından suç duyurusunda bulunmuştuk. Ancak savcılık BİMER çalışanlarının kim olduğunu bulamayız’ gerekçesiyle konuyu dosyadan ayırdı. Çalışanlar hakkında kovuşturma ve soruşturmaya yer olmadığına karar verdi. Çalışanların bulunamamısı, bize hukçular olarak açıkçası çok komik geldi. Bizim talebimiz çok açık. BİMER çalışanları mektubu, soruşturma dosyasına ve bu yetmezmiş gibi kovuşturma dosyasına gönderdi. Adil yargıya müdahale edildi!” diye belirtildi.

Kaynak: Birgun.net