Suriye'nin Rojava bölgesinde bulunan Cezire kantonunun Yasama Meclisi Eş Başkanı ve PYD Amude yetkililerinden olan Hakem Xalo, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Amude kentinde Neccar soyadlı YPG'ye üye kimsenin olmadığını IŞİD ve El Nusra'da olabileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da askeri servis aracının geçişi sırasında yapılan bombalı saldırının failinin 1992 Amude doğumlu Salih Neccar olduğunu açıkladı.
Sputnik, Suriye'nin Haseke iline bağlı Amud ilçesinin PYD yetkilisi olan ve o ilçede oturan Hakem Xalo ile görüştü.

Türkiye'nin canlı bombanın Amude nüfusuna kayıtlı olduğu yönündeki açıklamasından sonra konuyla ilgili bir araştırma başlattıklarını belirten Xalo, "Yaptığımız araştırmaya göre Neccar ailesinden kimse Amude kentinde oturmuyor. Amude kentinde Neccar soyadlı YPG'ye katılan herhangi bir kimse yoktur. Amude'de oturan kimse bu Salih Neccar'ı tanımıyor, bilmiyor. Biz ilçede oturanların çoğunu tanıyoruz. Zaten küçük bir yerdir burası. Burada herkes birbirini tanır" dedi.

‘YPG'NİN TÜRKİYE'YE YÖNELİK BİR SALDIRIYLA ALAKASI YOK'

Neccar soyadında Amude'den YPG'ye herhangi bir katılımın olmadığını vurgulan Xalo, şunları söyledi: "Bu iddiayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Neccar soyadında biri olsa olsa El Nusra ve IŞİD'e katılmıştır. YPG'nin ve PYD'nin Ankara ve Türkiye'ye yönelik herhangi bir saldırısı ile alakası yoktur. Biz kendi ülkemizde halkımızı koruyoruz. YPG ve PYD sadece kendi halkını IŞİD'e ve diğer terörist örgütlere karşı korur."

‘TÜRKİYE BAHANE YARATIYOR'

Xalo, Türkiye'nin saldırıdan PYD ve YPG'yi sorumlu tutmasının nedeni olarak ise Rojava'ya müdahale etmek için bir bahane yaratmak olduğunu kaydetti.


Kaynak: Birgun.net