Rusya Federal İç Güvenlik Servisi'nin (FSB) toplantısında konuşan Putin, “Anlaşmaya göre Şam saatine göre bu gece yarısında Suriye, Rusya ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, ateşkese hazır olduklarını bildiren silahlı gruplara karşı askeri harekatlarını durduracak.” dedi. Ancak “terörist grupların buna dahil olmayacağını” kaydetti.

Cihan'ın aktardığına göre, Putin, konuşmasında Suriye’de uzlaşma sürecinin uzun ve çelişkili olduğunu; ancak bir alternatifi de olmadığını belirtti. Putin, “barıştan başka yol olmadığını” vurguladı.

Rus lider, “Biliyorsunuz 22 Şubat’ta Rusya ve ABD, Suriye’de düşmanlıkların sona erdirilmesi konusunda bir ortak anlaşmaya vardı. Bu belgenin amacı Suriye krizini çözmeye yönelik çabalara bir güç katmaktır. Bu güç, barışçıl yollarla bu sürecin başlaması için şartların oluşmasını amaçlıyor.” dedi.

Putin, “Elbette bunun zor olacağını anlıyoruz ve biliyoruz ve hatta sürecin çelişkili olacağını da biliyoruz; ama barışçıl bir çözüme ulaşmak için başka bir yol yok.” diye ekledi.


Kaynak: Birgun.net