Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çeçenistan'da seçimler düzenlenene kadar Ramzan Kadirov'un bu bölgenin geçici lideri olarak kalmasını öngören kararı imzaladı.

Putin, bu kararı Kadirov'la Kremlin'de gerçekleştirdiği toplantıda imzaladı. Putin'in kararı imzalamasının nedeni ise Kadirov'un görev süresinin 5 Nisan'da dolacak olması. Çeçenistan'da ise seçimlerinin eylül ayında düzenlenmesi planlanıyor.

Putin toplantıda, Çeçenistan halkının oylarını kullanırken Kadirov'un 'yaptıklarını' göz önünde bulundurmalarını umduğunu söyledi. Putin, Kadirov'un özellikle güvenlik meselelerinde federal yetkililerle daha iyi işbirliği yapması gerektiğini de ekledi.

'HERKESİN BİR SINIRI VARDIR'

Kadirov şubatta gazetecilere yaptığı açıklamada, görevini başkasına bırakmaya hazır olduğunu söylemişti: "Benim zamanım doldu. Her insanın bir sınırı vardır. Kadirov içinse bu, sınır noktası."

'KADİROV SEÇİMLERE KATILACAK'

Ancak Kadirov'un yakın çevresinden olduğu belirtilen bir kaynak Interfax haber ajansına yaptığı açıklamada, "Kadirov eylül ayındaki seçimlere katılacak. Bu konuda sizi temin ederim" dedi. (Sputnik)

Kaynak: Birgun.net