Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza veren akademisyenlerden Atatürk Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Ramazan Kurt, koruma talebinde bulunduğu polis tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Dicle Haber Ajanı’nın (D) haberine göre, üniversitenin hakkında almış olduğu uzaklaştırma kararından haberi olmadığını belirten Kurt, kararı danışman bilgi sistemine giremediği için öğrendiğini söyledi.

‘Üniversiteden uzaklaştırıldığımı söyledi’

Kendisine karara ilişkin herhangi bir tebligat ulaştırılmadığını belirten Kurt, “Bu sürecin ne kadar süreceğini bilmiyorum sadece uzaklaştırıldım. Bir öğrencinin sorduğu soru üzerine danışman bilgi sistemine girmek istedi, sisteme giremediğimi fark ettim ve şifremi unuttuğumu zannettim yeni şifre aldım. Yeni şifremi aldığım sisteme girdiğimde sadece doktora öğrencisi olarak görünüyordum. Bu sorunu anlamak için enstitüyü aradım ve aradığımda oradaki yetkililer bana üniversiteden uzaklaştırıldığımı söyledi” dedi.

‘Can güvenliğim kalmadı’

Saldırılar nedeniyle koruma talebinde bulunmak üzere avukatı ile Erzurum Emniyetine giden Kurt, Koruma Büro Amirliği’ndeki polis amiriyle görüştüğü sırada odaya giren bir başka polis amirinin, kendisini görmezden gelerek, “O imzayı atanı biliyorsan onun kafasına ben sıkarım” şeklinde imada bulunarak, kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Kurt, “Cumhurbaşkanının hedef göstermesinden sonraki süreçte medyada hedef haline getirildik, fakültemde tehdit edildim, mahkemeye çıktık, mahkeme yurtdışı yasağı kararı verdi, üniversitede bulunduğum fakülte basıldı, üniversite beni senato kararı yayınladı ve uzaklaştırma verdi. Tüm bu olanların sonucunda Erzurum’da hayatımı sürdürmemin anlamının kalmadığını düşünüyorum” dedi.

Can güvenliğinin olmadığını söyleyen Kurt, bu nedenle yaşadığı kenti terk etmek zorunda kaldığını söyledi. (İMC)

Kaynak: Birgun.net