İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Anıtı'na sırasıyla Valilik, İstanbul Garnizonu olarak 1. Ordu Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri bırakıldı. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu,İstiklal Marşı okundu. Şahin, Avsever ve Topbaş, daha sonra İstanbul Valiliğindeki tören için Taksim'den ayrıldı.

YASAĞIN KALDIRILMASININ ARDINDAN İLK FOTOĞRAF

Kamuda başörtüsüne serbestlik getiren 2013 yılında yapılan düzenlemenin kapsamı geçen hafta genişletildi. Kadın polislerin başörtüsü takmasının önündeki engel kaldırıldı. Taksim'deki törene katılan emniyet müdürünün yeni düzenlemeye uygun giyinmesi dikkat çekti.

'Başörtülü polis' kararı ile ilgili CHP'den ilk açıklama

GEÇEN HAFTA YASALLAŞTI

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmeliğin 5'inci maddesinin 1. fıkrasının (i) bendinde yer alan "Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine" ibaresi, "Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine" şeklinde değiştirildi. Böylece (i) bendinin ilk cümlesi "Bayanların şapka, kep veya örgü bere altında yüzünü kapatmayacak şekilde başlarına taktıkları üniforma rengindeki desensiz giysiler hariç, resmi kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez" olarak düzenlenmiş oldu.

Kaynak: Birgun.net