HABER MERKEZİ

Vezneciler patlamasında yaralanan arkadaşını Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyarete giden ÖDP üyesi Sergen Kay, polisin sigara içtiği sırada yanına gelerek "Oruç oruç sigara mı içiyorsunuz lan" diyerek taciz ettiğini, başlayan tartışmanın ardından ise "Biz sizi tanıyoruz, siz teröristsiniz" sözleriyle kendisini ve yanındakileri gözaltına aldığını söyledi.

İstanbul Vezneciler'de 6'sı polis 5'i sivil 11 kişinin hayatını kaybettiği, 36 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından, yaralanan yurttaşların bir kısmı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Hastanedeki yaralı arkadaşı Haziran Hareketi Üyesi Ekin Akgün'ü ziyarete giden Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi Sergen Kay, son durumu öğrenmek için beklemeye başladı. Ardından yaşananları BirGün'e anlatan Kay, "Arkadaşlarımla hastane bahçesinde oturup, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalışıyorduk. Sonra 2 kişi geldi. Sivil polis olduklarını sonradan öğrendik. Bize 'Oruç oruç sigara mı içiyorsunuz lan' diye bağırdılar. Önce şaşırdık, sonra 'Size ne' diyerek ayağı kalktık. Aramızda tartışma çıktı. Bizi 'Sizi tanıyoruz, siz teröristsiniz' diyerek gözaltına aldılar. O sırada 'Terörist değilim, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisiyim' desem de fayda etmedi. Yaka paça götürüp hepimizi duvarın dibine dizdiler. Polis otosuna aldıktan sonra da taciz içerikli ve ağza alınmacak şekilde sözler söyleme başladılar. Bunları telaffuz etmek istemiyorum."

Sergen Kay ve kendisiyle beraber gözaltına alınan 3 kişi, sağlık kontrolü ve Şehremini Karakolu'ndaki işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Birgun.net