Van’ın Erciş ilçesinde bugün yapılacak olan DBP ilçe Kongresine katılmak üzere Ankara’dan sabah saatlerinde Van’a gelen HDP Van Milletvekili Adem Geveri’nin aracı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz geldiği için havaalanında yer kalmadığı gerekçe gösterilerek havaalanına alınmadı. Duruma tepki göstermek isteyen Geveri, oturma eylemi yaptı.

Kendisine yapılan muameleye sinirlenen Geveri, “Allah rızası diyoruz, din iman diyoruz, gördüğümüz muameleye bak. Bakan gelsin selam vereceğim gitsin. Gördüğüm muameleye bak. Bırakın milletvekilliğimi benden alın. Saygısızlık yapmaya gerek var mı? Millet bizi izliyor. Arabamı nasıl içeri almazsınız, ne haddinize. Binlerce araba gelmiş, yardakçılar hepsi burada, benim arabam buraya gelemiyor ama. Hayret bir şey, ne var elimde bıçak mı var? Nasıl beni çekiyorsunuz, hırpalıyorsunuz?” dedi.

Bakanla görüştürüleceği söylenmesine rağmen görüştürülmeyen Geveri Bakanın konvoyundaki bir aracın önünü kesti. Polisler Geveri’ye fiziki müdahalede bulundu ve yerlerde sürükledi. Kendisine yapılanları kızan Geveri, AKP Van Milletvekili Beşir Atalay ve Van Valisi İbrahim Taşyapan Van İl Emniyet Müdürü’nü aradı. Ancak telefonuna yanıt veren olmadı. Geveri de aracına binerek havaalanından ayrıldı.

Kaynak: Birgun.net