Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, ikisi de 20 yaşında olan üniversite öğrencileri İrem Tabaklar ve Gökçen Kurter, Cumhuriyet Meydanı'nda 3 TL'ye dert dinledi. İki genç, yaklaşık 2 saat sonra polis tarafından meydandan uzaklaştırılırken, sırada bekleyen bir grup genç, dertlerini anlatamadan ayrılmak zorunda kaldı.

Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu öğrencileri İrem Tabaklar ve Gökçen Kurter, 3 liraya dert dinledi. Meydandaki kalabalık, iki gence dertlerini anlatabilmek için sıraya girdi. Dertlerini dinletmek için 3 liralık fiyatı çok bularak, "Uşak'ta benzer uygulama 1 lira" diyenlere, Tabaklar ve Gökçeler, "Burası turistik yer. Hem de dertler daha çok" yanıtını verdi. Derdi çok olanlar ise iki öğrenciye de para verip, kendisine adeta grup terapisi yaptırdı.

İnsanlarla konuşmayı ve dinlemeyi çok sevdiğini söyleyen Gökçen Kurter, "Uşak'ta yapıldığını görmüştük. Zaten aklımızda da vardı. İnsanlar ile sohbet etmeyi de çok seviyoruz. Bir açıdan da 'sosyal deney olsun' dedik. İnsanların tepkisini falan merak ettik. Genel olarak maddi sıkıntıları olduğunu gördük insanların. Öğrencilerin ise genel olarak dersleri. YGS, sınav stresi. Çocukları olanların, onların gelecek endişesi. Ben bunu hobi haline getirdim. Dinleyerek sıkıntımı da atıyorum" dedi.

Üniversiteli İrem Tabaklar ise "Dertler paylaştıkça azalır. Biz de dert dinleyerek Edremit'te yaşanların bu sıkıntılarını paylaşmayı istedik" diye konuştu.

"Dert dinlenir 3 TL" yazılı dövizle meydanda bekleyen üniversiteli iki genç, bir süre sonra polisler tarafından meydandan uzaklaştırıldı. Sırada bekleyen bazı gençler, polisin iki genç kızı uzaklaştırması üzerine dertledrini anlatamadı. ()


Kaynak: Birgun.net