Antalya'da üzerine şüpheli not bırakılan plakasız kamyonet emniyeti alarma geçirdi. Olay yerine gelen araç sahibinin, kamyoneti parkeden personelinin istifasını istemesi ise dikkat çekti.

Olay saat 10.00 sıralarında Kızılsaray Mahallesi Tonguç Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesinin kavşak çalışması yaptığı cadde girişindeki MOBESE kameralarının altında plakasız bir kamyonet ve üzerinde 'Bombaları getiren ey halk! Evet sen bile. Uyan uyan etrafına bak! Zamana karşı devrim' yazılı notu gören çevredeki yurttaşlar durumu emniyete bildirdi.

'dan edinilen bilgiye göre, olay yerine gelen ekipler ön incelemenin ardından, bölgeyi güvenlik şeridine aldı. Araç çevresinde inceleme yapan ekipler, araç içine bırakılan bir kartvizitten Mehmet Öztürk'e ulaştı. Öztürk, aracı yeni aldığını ve bu nedenle plakasının üzerinde olmadığını ve hemen aracının başına geleceğini söyledi. Öztürk, bu sırada aracı parkeden personeli Hüseyin Hatam'a hemen kamyonetin başına geçmesini istedi.

PERSONELİNDEN İSTİFA ETMESİNİ İSTEDİ

Personeliyle aynı anda olay yerine gelen Öztürk, personeli Hatam'a sinirlenerek hemen iş yerine gidip istifasını vermesini söyledi. Gerekli evrakların gösterilmesine rağmen kamyonet, otoparka çekildi. Hatam, annesinin evine gelmesi nedeniyle aracı uygun yere park ettiğini anlatarak, yapıştırılan şüpheli bir kağıdın paniğe neden olduğunu söyledi.

Sinirlenen Mehmet Öztürk, "Elemanın yapmış olduğu bir hata. Herhangi bir sorun olduğundan değil. Etrafta şüpheli durumlar var o nedenle işimi bıraktım geldim. Benim için istifası bu yaptığı işten daha önemli" dedi.

Kağıdın kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kamyonete konulduğu öğrenildi.

Kaynak: Birgun.net